Gå til sidens hovedinnhold

Salget av konsoller stopper opp

Så har det skjedd: Finanskrisen har truffet spillbransjen for fullt.

(Spillmagasinet): Av ukjente årsaker var analytikerne overbevist om at finanskrisen, og den påfølgende økonomiske krisen i verden, ikke kom til å treffe spillbransjen. Faktisk regnet man med at folk potensielt kunne bruke mer penger på spill – siden dette var billigere enn mye annet som en heller ville kutte ut.

Den siste tiden har en derimot begynt å revurdere denne tanken, og nå bekrefter Sony og Nintendo at disse antakelsene var totalt feilslått.

Mens Nintento solgte 5,17 millioner Wii i første kvartal i 2008 – var salget bare 2,23 millioner i årets første kvartal. Det er et fall på nærmere 60 prosent.

Sony melder også om enormt fall i salget. Salget av PS3 falt fra rundt 1,6 millioner i fjorårets første kvartal til 1,1 million i årets første kvartal.

På samme måte falt PSP-salget fra 3,7 millioner til 1,3 millioner.

Nå kan det selvsagt argumenteres med at alt dette begynner å bli aldrende produkter, og at et fall i salget dermed er ganske naturlig – og spesielt for PSP som det er mye rykter rundt for tiden – men salget av spillkonsoller har vist å holde seg ganske bra gjennom hele livssyklusen.

Det er forventet at Sony vil lansere PS3 Slim i løpet av høsten.

Kommentarer til denne saken