Salget av spillkonsoller avtar

I 2002 oversteg inntektene fra salget av spillkonsoller de flestes forventninger. Nå tyder mye på at nedturen er på vei.

Analysefirmaet In-Stat/MDR tror salget vil synke med 2 millioner maskiner i 2003, noe som vil innebære et inntekstfall på rundt 15 milliarder kroner.

Ifølge analytikerne vil denne fallende trenden fortsette frem til 2005, og da er det ventet at neste generasjon av spillkonsoller vil være på markedet.

Hard konkurranse mellom Sony, Microsoft og Nintendo om kundene har den siste tiden ført til hyppige priskutt til glede for forbrukeren. Disse priskuttene vil bety en vesentlig lavere inntekt til produsentene, sier In-Stat/MRD.

Lavere priser vil føre til at flere maskiner selges fra Microsoft og Nintendo, men dette kommer ikke til å erstatte nedgangen i antallet solgte PlayStation- og PlayStation 2- maskiner fra Sony, melder BBC.

Analytikerne mener både Microsoft og Nintendo vil få det tøft på dette markedet fremover på grunn av Sonys suksess.

Spesielt usikker vil situasjonen for Nintendo være. Salgsvolumet har vært lite, det er blitt stilt spørsmålstegn ved markedsføringstaktikken og flere spillprodusenter vurderer om de vil videreføre samarbeidet med lillebror i spillmarkedet.

- Med to solide konkurrenter med dype lommer vil Nintendo møte sin hittil største utfordring i selskapets historie, skriver In-Stat/MRD.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.