Salget av Wii faller igjen

Foto: (Scanpix)

Men Nintendo gjør det likevel bedre enn både Sony og Microsoft.

07.05.10 12:48

Mens kalenderåret slutter 31. desember, regnes et finansår gjerne fra mars til mars. Slik er det for eksempel for Nintendo, som nylig la fram finansrapporten for finansåret 2009.

HTML EMBED

Tallene for verdens største konsollprodusent faller for andre år på rad, skriver nettsiden Business Week. Nintendo forventer at inntektene vil falle med 13 prosent fram til april 2011, en fortsettelsen av fallet på 18 prosent fra mars 2009 til mars 2010. Konsollprodusenten melder også at salget av Wii vil synke med 12 prosent det neste finansåret.

Nintendo forventer samtidig en salgsøkning av den håndholdte konsollen DS på 11 prosent. Årsaken er at Nintendo lanserer en ny DS med 3D-funksjonalitet i løpet av året, kalt Nintendo 3DS, samt tilbehøret «Vitality Sensor», som skal følge en persons hjerterytme.

Klikk på bildet for å forstørre.

Selger godt, tross alt

Selv om tallene er på vei ned, ligger Nintendo godt an i den såkalte konsollkrigen med Sony og Microsoft. Selskapet har solgt 20,5 millioner Wii-konsoller og 27 millioner DS-er de siste 12 månedene.

Nintendo opplyser at det totale salget av Wii og DS nærmer seg 130 millioner enheter.

Til sammenligning rapporterer Microsoft at de nå har solgt 40 millioner eksemplarer av Xbox 360. Ifølge Gamespot var det solgt nær 35 millioner Playstation 3-konsoller innen utgangen av kalenderåret 2009.

Noe av årsaken til inntektsfallet for Nintendo rapporteres å være større konkurranse fra Sony og Microsoft, som begge er på vei til å lansere bevegelsessensorer til sine respektive konsoller.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Getty Images)

Stor tro på Nintendo 3DS

Ifølge nintendosjefen Reggie Fils-Aime vil lanseringen av den nye, håndholdte konsollen Nintendo 3DS bli et like stort skritt som da Nintendo gikk fra Game Boy til DS.

Nintendo annonserte 3DS offisielt i slutten av mars 2010, og ifølge britiske spillkilder lanseres konsollen i oktober. Det er forventet at 3DS vil få stort fokus fra Nintendo på spillmessen E3 i Los Angeles i midten av juni.

Takket være lanseringen av 3DS regner spillgiganten med å øke salget av den håndholdte konsollen til 30 millioner i det neste regnskapsåret, skriver News Week.

Det går også rykter om at Sony planlegger en ny versjon av sin håndholdte konsoll, Playstation Portable. Du kan lese mer om det ryktet her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.