Gå til sidens hovedinnhold

Samantha (21) ble drept etter å ha satt seg inn i det hun trodde var en Uber-bil

Drapet på den unge studenten fører til krav om obligatorisk merking av skyssbiler.

Krav om lysende skilt på biler fra skyssformidlere som Uber og Lyft kommer etter drapet på den 21 år gamle studenten Samantha Josephson i byen Columbia i delstaten South Carolina sist helg.

Politiet sier hun ble drept etter å ha satt seg inn i en bil hun trodde var Uber.

- Dette kan skje hvor som helst, og det viser virkelig faren ved å bruke slike tjenester, sier Seth Rose, en av delstatspolitikerne bak lovforslaget, til ABC News.

Les også

Dette milliardkappløpet har forvandlet amerikanske byer - og kommer nå til Oslo

Funnet drept

Samantha Rose var alene da hun tidlig fredag morgen bestilte en bil via skyssformidler Uber, men kvinnen satte seg i feil bil. Politiet gikk ut og etterlyste henne med navn og bilde og gikk også ut med bilde av bilen hun satte seg i, en Chevy Impala. Den ble fanget opp av et overvåkingskamera på Harden Street. Lørdag gikk de ut med nyheten om at dette nå var en drapssak. Liket av 21-åringen var funnet og en 25 år gammel mann var pågrepet og siktet for frihetsberøvelse og drap.

Les også

Krangling, skader og søksmål: Slik har el-sparkesyklene påvirket Los Angeles

Ulikt fra by til by

I større byer er det krav om at biler som driver skyssformidling skal utstyres med tydelig merking, men det er ikke tilfellet i byer som Columbia. Det er dette delstatspolitikere som Seth Rose nå vil gjøre noe med. Det de krever er at aktører som Uber og Lyft utstyrer sine sjåfører med lysende skilt med tydelig logo og at disse skiltene leveres tilbake når sjåføren slutter å kjøre for skyssformidleren.

- I kjølvannet av denne tragedien har vi sett på loven, og jeg innser at vi må gjøre mer. Et lysende skilt er et skritt i riktig retning slik at vi kan se hvem som er hvem, sier Rose til ABC News.

En talsperson for Uber sier til ABC News at de samarbeider med lokale myndigheter og universiteter over hele landet for å opplyse om faren med falske Uber-sjåfører.

Les også

Pål Nisja Wilhelmsen: Denne geniale Uber-løsningen er altfor god for latterlige Norge

Kommentarer til denne saken