RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Det er utvilsomt fargerikt i Brasils største by i disse dagene.
Det er utvilsomt fargerikt i Brasils største by i disse dagene. (Scanpix)

Sambaen er løs

Se bildene fra åpningen av karnevalet i Rio de Janeiro

(SIDE2:) Fredag gikk startskuddet for det årlige, fargerike karnevalet i Rio de Janeiro.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Til tross for at den offisielle åpningen av karnevalet ikke er før lørdag, ble programmet startet fredag med kåring av årets karnevalskonge.

Spektakulært
Den storslåtte festen, som varer fram til tirsdag 24 februar, preges av farger, fjær, fantastiske kostymer og pulserende, eksotiske sambarytmer.

Den første offisielle karnevalsdagen er lørdag, og programmet er fullpakket med heftig musikk og parader med imponerende og forseggjorte karnevalsflåter. Åpningsdagen avsluttes på luksuriøst vis med det legendariske ballet på Copacabana Palace Hotel - en høyst celeber fest krydret med modeller og kjendiser.

Europeisk tradisjon
Det første karnevalet i Rio de Janeiro ble faktisk holdt så lang tilbake som i 1641, da byens borgerskap importerte tradisjonen med ball og maskeradefester fra Paris. Til å begynne med ble festen holdt i europeisk stil, men etter hvert inkorporerte man elementer fra indianske og afrikanske kulturer. Karnevalet er et av verdens største.

1604

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere