OSLO (Nettavisen): Tirsdag ettermiddag satt samboeren til kjendisadvokaten Tor Kjærvik i tre-fire timer lange avhør. Han har i flere tiår vært forsvarer i Norges største og mest profilerte straffesaker.

Her forklarte hun seg i detalj om hva hun hadde opplevd. Drapet har utvilsomt gått sterkt inn på henne.

Det er Kjærviks egen sønn, en mann i midten av 30-årene, som er siktet for drapet og forsøk på drap av samboeren, som er fra Bergen. Tirdag morgen ble det også utført ransaking av hans bolig i Kongsberg, ifølge Laagdendalsposten.

BAKGRUNN: Sønnen til Tor Kjærvik siktet for drap og drapsforsøk

- Hun er fullstendig traumatisert og sjokkskadet

- Siktelsen om drapsforsøk er delvis basert på hennes forklaring. Det har vært en traumatisk opplevelse for henne. Hun er fullstendig traumatisert og sjokkskadet etter den opplevelsen, sier bistandsadvokat Ellen Holager Andenæs til Nettavisen.

- Hun var vitne til at hennes samboer gjennom mange år ble skutt og drept. Deretter ble hun utsatt for drapsforsøk selv. Hun er veldig preget.

Det var like før klokken 21.00 mandag kveld politiet fikk melding om skyting i et boligstrøk på Røa, vest i Oslo. Politi og ambulanse rykket raskt ut til stedet og det ble utført livreddende helsehjelp.

Men livet stod ikke til å redde. Like før klokken 22.30 ble Kjærvik erklært død.

- Jeg kan ikke gå mye inn på detaljer nå, men hun var øyenvitne til at samboeren ble skutt og har gitt en utfyllende forklaring til politiet. Grunnen til at jeg ikke vil gå inn på detaljene er at det kan ødelegge etterforskningen til politiet, sier Holager Andenæs.

Les også: Onsdag skulle Tor Kjærvik forsvare mann som drapstruet kvinne - så ble han selv drept

Får hjelp av nære slektninger

Samboeren blir nå ivaretatt så godt det lar seg gjøre, blant annet med oppfølging fra politiet og relevant helsehjelp.

- Hun har venner og nære slektninger hos seg som tar vare på henne i dag og i dagene fremover.

Det har i løpet av tirsdag blitt stilt spørsmål rundt motivet for drapet. Politiet hadde tidligere tirsdag ikke mulighet for å kommentere dette, men den drapssiktede sønnens forsvarer, John Christian Elden, bekreftet at det har vært en langvarig familiekonflikt.

- Motivet for drapet var ett av temaene i avhøret, men jeg ønsker ikke å gå detaljert inn på dette, sier Holager Andenæs.

Det kan bli flere avhør av samboeren, men det er uklart når disse finner sted.

- Hun er ekstremt sliten etter en dag som dette, avslutter bistandsadvokaten.