RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samboerpar fengslet etter bombefunn i Siljan

MASSIVE STYRKER: Massive politiressurser ble sendt til et boligfelt i Siljan etter at det i kjølvannet av en væpnet aksjon ble funnet en ferdig hjemmelaget bombe på en adresse. Her er politiet i gang med å planlegge evakueringsarbeidet.
MASSIVE STYRKER: Massive politiressurser ble sendt til et boligfelt i Siljan etter at det i kjølvannet av en væpnet aksjon ble funnet en ferdig hjemmelaget bombe på en adresse. Her er politiet i gang med å planlegge evakueringsarbeidet. Foto: Tom Erik Berntsen
Sist oppdatert:
Samboerparet som onsdag ble pågrepet etter at politiet fant en hjemmelaget bombe i leiligheten deres, ble fredag varetektsfengslet.

Den 33 år gamle mannen ble varetektsfengslet i fire uker, og kvinnen på 23 år fikk to ukers varetekt, skriver NRK.

Mannen er tidligere dømt for en rekke forhold. Så sent som i 2012 ble han dømt for å være i ulovlig besittelse av en dynamittstav, skriver Dagbladet.

Han erkjente straffskyld for forholdet, men hevdet i retten at dynamitten skulle brukes som fiskeredskap. Mannen ble i samme kjennelse dømt for vold, trusler og frihetsberøvelse. Tidligere er han også dømt for hjemmeran og flere ganger for ulovlig våpenbesittelse.

Les også: Skulle pågripe to personer - fant bombe

Den 23 år gamle kvinnen har kun en betinget dom for mindre alvorlige lovbrudd.

Politiet beslagla også flere våpen i leiligheten etter pågripelsen av paret.

Det var også på grunn av mistanke om tyveri av flere våpen i en bolig i Larvik at politiet oppsøkte mannen onsdag kveld. Da fant i en hjemmelaget bombe på rundt 1 kilo TNT med lunte i leiligheten.

Bombegruppa for Oslo ble tilkalt og uskadeliggjorde bomben. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere