*Nettavisen* Nyheter.

Samboerpar fengslet etter bombefunn i Siljan

MASSIVE STYRKER: Massive politiressurser ble sendt til et boligfelt i Siljan etter at det i kjølvannet av en væpnet aksjon ble funnet en ferdig hjemmelaget bombe på en adresse. Her er politiet i gang med å planlegge evakueringsarbeidet. Foto: Tom Erik Berntsen

Samboerparet som onsdag ble pågrepet etter at politiet fant en hjemmelaget bombe i leiligheten deres, ble fredag varetektsfengslet.

08.08.14 19:08

Den 33 år gamle mannen ble varetektsfengslet i fire uker, og kvinnen på 23 år fikk to ukers varetekt, skriver NRK.

Mannen er tidligere dømt for en rekke forhold. Så sent som i 2012 ble han dømt for å være i ulovlig besittelse av en dynamittstav, skriver Dagbladet.

Han erkjente straffskyld for forholdet, men hevdet i retten at dynamitten skulle brukes som fiskeredskap. Mannen ble i samme kjennelse dømt for vold, trusler og frihetsberøvelse. Tidligere er han også dømt for hjemmeran og flere ganger for ulovlig våpenbesittelse.

Les også: Skulle pågripe to personer - fant bombe

Den 23 år gamle kvinnen har kun en betinget dom for mindre alvorlige lovbrudd.

Politiet beslagla også flere våpen i leiligheten etter pågripelsen av paret.

Det var også på grunn av mistanke om tyveri av flere våpen i en bolig i Larvik at politiet oppsøkte mannen onsdag kveld. Da fant i en hjemmelaget bombe på rundt 1 kilo TNT med lunte i leiligheten.

Bombegruppa for Oslo ble tilkalt og uskadeliggjorde bomben. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag