*Nettavisen* Nyheter.

Sambygdingene tok grep da vandaler ødela Simons (14) nye sykkel

OVERVELDET AV NABOER OG VENNER: I fjor sommer ordnet naboer og venner kronerulling etter at Simon (14) opplevde at den nye sykkelen ble ødelagt. Det rørte både han og mamma Marie Kjelby (29). Foto: Kenneth Strømsvåg

Simon (14) opplevde en grenseløs raushet fra sambygdingene, etter at pøblene ødela den splitter nye sykkelen hans.

(iFinnmark): Historien om uflaks-Jørn-Brage vekker veldig gode minner hos Simon Kjelby, og mamma Marie (29).

I juli i fjor opplevde Simon både marerittet, og en følelse av å bo i paradis i kjølvannet av den ubehagelige opplevelsen.

Mamma forteller:

– Det var en fredag, og vi hadde kjøpt en ny sykkel til Simon. Denne gangen kjøpte vi en som han skulle ha i noen år, det ble derfor en ganske dyr sak, som kostet seks tusen kroner, sier Marie Kjelby.

En gang i løpet av natten til lørdag hører moren til Simon et metallisk smell utenfor huset.

– Jeg våknet av det, men sovnet igjen etter en kort stund, uten helt å forstå hva det var. Neste morgen står jeg opp for å gå på jobb. I løpet av formiddagen forteller Simon med, med tårer i øynene, at noen hadde ødelagt den nye sykkelen, forteller Kjelby.

Det viser seg at ramma regelrett er slått til så hardt at den har fått seg en alvorlig knekk. Den knekken er stor nok til at sykkelen blir betegnet som ubrukelig. Sorgen var stor i huset til Simon.

– Vi ble veldig fortvilet begge to. Jeg hørte rundt med en del naboer, men ingen kunne si noe som kunne sette oss på sporet av hvem disse tullingene kunne være, sier Marie, som kunne ta på seg smilet igjen allerede mandag kveld.

– Jeg fikk en telefon fra en nabo og venn, han Stig Einar Veikko, som ber meg ta med Simon og komme innom han en tur. Der fikk vi en konvolutt, med seks tusen kroner i, og en hilsen fra mange naboer, venner og ukjente som hadde bidratt med penger. Du kan tro vi ble overrasket, ikke minst Simon, sier Marie, med blikket vendt mot sønnen.

Unge Kjelby bekrefter at han ble helt satt ut av det som skjedde.

– Jeg ble helt stum. Visste ikke hva jeg skulle si. Men det var utrolig snilt av alle disse folkene. Så da ble det ny sykkel, og mer med, smiler Simon.

Det viste seg nemlig at en sykkelforhandler ville gi Simon en tusenlapp i avslag på en ny, identisk sykkel.

– Da ble det ekstra feriepenger på meg i fjor. Fine saker, sier en fortsatt sykkelglad 14-åringen.

Les flere saker på iFinnmark her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.