RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samferdselsministeren bommer på søppelreklame

Sist oppdatert:
Agnes Beathe Steen Fosse (bildet) i eforum går ut mot samferdselsminister Torild Skogsholms initativ mot søppel-e-post, også kalt spam.

Bransjeforeningen for norsk Internett-handel heter eforum. Foreningens leder, Agnes Beathe Steen Fosse, mener Skogsholm bommer med sine forslag.

- Det virker som om statsråd Skogsholm ikke har brydd seg om å finne ut hvem som faktisk sender ut såkalt spam og at hun nå vurderer tiltak som ikke har annen virkning enn at de kommer til å gjøre forholdene for seriøse norske bedrifter ulevelige, sier Agnes Beathe Steen Fosse i eforum ifølge digi.no.

Mange av forslagene som kom frem, ikke minst når det gjelder forslag til lovendringer, kommer til å gjøre mer skade enn nytte, mener Steen Fosse.

- Vi blir nedlesset av spam fra aktører utenfor Norge og Europa. Det er kun en forsvinnende liten andel av spam som kommer fra virksomheter innen Norge og EU. Nye lover og sanksjoner vil derfor ikke hjelpe.

- Nyhetsbrev sendt ut til forbrukere som har gitt sin aktive aksept til dette blir også stoppet av spam filtre. Dette er en helt uakseptabel situasjon for mottakerne og for norsk næringslivsaktører som prøver å drive en seriøs virksomhet, sier Steen Fosse.

Her kan du lese hele artikkelen hos vår søsterpublikasjon digi.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere