Samferdselsministeren gikk over bord i Arendal

Oslo (NTB): Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) gikk over bord da han besøkte Redningsselskapet i Arendal tirsdag.

03.07.14 11:42

Etter å ha spist lunsj i trygge og lune omgivelser sammen med selskapets president Nicolai Jarlsby og maritim direktør Odd Arne Haueng, ble statsråden iført overlevingsdrakt og slengt ut i det kalde januarhavet.

Det barske stuntet inngikk i en mann over bord-øvelse av redningsskøytas kapasiteter med skøytene Inge Steensland og Kaptein Egil J. Nygård.

Samferdselsdepartementet har fra 2014 overtatt ansvaret for bevilgningen til Redningsselskapet fra Fiskeridepartementet. Selskapet får i år 20 millioner mer enn i 2013. Pengene utløser en satsing tilsvarende rundt 60 millioner kroner som blant annet skal brukes til å kjøpe fire nye redningsskøyter som skal sjøsettes i løpet av året.

De skal bemannes av nye sjøredningskorps som skal styrke beredskapen langs kysten. Målet er at nærmeste redningsskøyta skal ha en responstid på maksimalt én time, sør for Troms.

Redningsselskapet vil opprette en egen øvingsenhet, arbeide videre på sjøvettopplæring for de minste gjennom ny Elias-satsing og lansere en ny kampanje om redningsvest, fart og alkohol rettet mot unge voksne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag