*Nettavisen* Nyheter.

Samfunnets siste tabu?

Foto: Crestock

Å angre på at man har fått barn er ikke noe man sier høyt.

16.10.09 14:46

KOMMENTAR: Aftenposten satte for en tid tilbake fokus på de barnefrie - altså de frivillig barnløse, omtalt i mindre stigmatiserende termer. Temaet skapte debatt og ga uttrykk for en polarisert meningsutveksling der de som mener at barn er den eneste vei til lykke står på den ene siden og de som frivillig velger bort forflering av ulike årsaker på den andre.

BAKGRUNN FOR KOMMENTAREN:
Angrer på å ha fått barn

Hva så med dem som har valgt å bli foreldre, men angrer? Det er et spørsmål som vanskelig lar seg besvare. Man leser sjeldent eller aldri om angrende mødre som står fram i mediene, ei heller er det samtaleemne blant fedrene på lekeplassen. Men det betyr ikke nødvendigvis at slik anger ikke finnes. Et enkelt søk på nettet viser av det forekommer.

Diskusjonsfora indikerer at det er foreldre der ute som lever med barneanger. At de signerer sine innlegg anonymt er kanskje ikke så rart med en så sensitiv bekjennelse.

- Frykter reaksjoner
- Temaet er følsomt og de som opplever anger etter å ha fått barn våger kanskje ikke dele sine følelser med andre i frykt for reaksjoner.

Psykolog Peder Kjøs sier til Side2 at han har vært borti problemstillingen selv om den ikke kan sies å være vanlig. Kanskje finnes det flere der ute som vegrer seg for å dele sine følelser nettopp på grunn av frykt.

40 grunner til ikke å få barn
Den fransk-sveitsiske psykologen og forfatteren Corinne Maier ga i 2007 ut en bok om temaet. Tittelen er «No kids: 40 Good Reasons Not to Have Children» og boken ble en bestselger på det franske markedet. Maier er selv mor til to, men går ikke av veien for å proklamere at hun angrer på dem. Så mye angret hun at hun ville opplyse andre kvinner om grunnene til at de ikke bør få barn.

Mye kan menes om temaet, men hva skal man legge i det at en sånn type bok ble en bestselger?

Si din mening under!

FLERE KOMMENTARER:
Voldelig likestilling
Bør valpefettet slankes?
Når jobben blir livet
Skryter vi på oss poteten?
Når døden blir mote

Annonsebilag