RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX/Nejad

Samisk jubel over budsjettet

Sist oppdatert:
Den nye regjeringen vil bruke 20 millioner kroner på et samisk museum. Sametingsgruppen jubler.

Det fremkommer av forslaget til statsbudsjettet som blir fremlagt i dag, fredag.

Museet skal presentere østsamisk kultur og tenkt plassert på Neiden i Sør-Varanger. De 20 millionene skal gå til bygging og til videre planlegging av utstillingene. Regjeringen ser for seg en byggestart i 2007 og ferdigstillelse i 2008.

- Holder sine løfter

Arbeiderpartiets sametingsgruppe er svært begeistret for prioriteringen.

- Med denne bevilgningen viser den Rød-grønne regjeringen at de holder sine løfter. Det måtte en Rød-grønn regjering til for å få realisert dette prosjektet, som er svært viktig for oss alle, men spesielt for Østsamene, sier gruppeleder i Ap, Egil Olli i en pressemelding.

- Jeg forutsetter også at Regjeringen vil fortsette å virkeliggjøre Sametingets kulturhusplanen i de nærmeste årene, samisk kultur fortjener det, tilføyer han.

Over 50 mill til kulturbygg

Til sammen ønsker regjeringen å sette av 54,5 millioner kroner til nasjonale kulturbygg. Dette innebærer en økning på hele 47,5 millioner kroner sammenlignet med bevilgningen for 2006.

Ti mill til bergenskunst

Ønskete satsningsområder ytterligere fem millioner kroner til Norsk Industriarbeidermuseum i Rjukan, samt ti millioner til ombygging av Bergen Kunstmuseum.

I tillegg kommer penger til vedlikehold av Nationaltheatret, Det Norske Teatret og Den Nationale Scene. Samt to millioner kroner til oppføring av bygning i Vardø med monument over trolldomsdømte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere