*Nettavisen* Nyheter.

Samleie er fire ganger bedre

Så er det bevist en gang for alle, sex er best når man er flere.

24.02.06 13:10

(SIDE2): Hormonet prolaktin kan forklare hvorfor det er mer tilfredsstillende å ha sex med en partner enn å onanere,, skriver Forskning.no.

Etter en orgasme produserer kroppen mer av dette hormonet. Forskningsresultater antyder at denne økningen er del av en tilbakevirkningsmekanisme designet for å dempe den seksuelle tenningen etter klimaks.

Forskernes gjennomgang av studier på prolaktinnivået hos menn og kvinner som onanerte eller hadde samleie viste at hos begge kjønn var økningen av prolaktinnivået hele 400 prosent høyere etter orgasmen fra samleiet enn etter den selvpåførte orgasmen.

Dersom man ser på prolaktinnivået som en indikator tilsier den da at det er fire ganger bedre å ha sex med en partner enn å onanere.

Det finnes mange andre studier som viser at sex med en partner har fysiologiske og psykologiske fordeler som ikke kan sammenlignes med noen annen seksuell aktivitet, skriver forskning.no.

Siden høye nivåer av prolaktin også har vært knyttet til ereksjonsproblemer hos menn, kan det også være med på å forklare hvorfor menn trenger litt tid til å komme seg etter at de har hatt en orgasme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag