Samler foreldrene for å stoppe rykteflom

Hokksund: Gutten som ble påført stikkskader på en fest i Hokksund lørdag, døde søndag av skadene. En 18-åring er pågrepet og siktet i saken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Hokksund: Gutten som ble påført stikkskader på en fest i Hokksund lørdag, døde søndag av skadene. En 18-åring er pågrepet og siktet i saken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

Foreldre til ungdom som var til stede på hjemmefesten som endte så tragisk, inviteres til Hokksund ungdomsskole i kveld. Pårørende til offeret har tatt initiativ til samlingen.

I samarbeid med de pårørende inviteres foreldrene til kultursalen på ungdomsskolen onsdag kl. 1800.

I dag var det minnestund på Kongsberg videregående skole, hvor avdøde Jonas Wendelborg Bråten (17) var elev. Han døde av skadene han ble påført på en hjemmefest lørdag kveld, og hvor en 18-åring er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Artikkelen er levert av Drammens Tidende

I kveld er det foreldrene som får mulighet til å komme sammen. Og det er de foresatte til offeret som har tatt initiativet til samlingen, opplyser ordfører Ann Sire Fjerdingstad.

- Rett og slett fordi det florerer med løse rykter. Det har gått altfor langt. De pårørende ønsker å bidra til å stoppe ryktene, sier Sire Fjerdingstad. Ordføreren synes det er fantastisk at de pårørende, midt oppe i sorgen, også tenker på andre som rammes av alle ryktene, også den siktede 18-åringen og hans familie.

Foto: Øvre Eiker Kommune (Øvre Eiker Kommune)

LES OGSÅ:18-ÅRING NEKTER STRAFFSKYLD

LES OGSÅ:VENNER AV SIKTEDE (18) UTSATT FOR TRUSLER

Lensmannen og kommunelegen vil være til stede og snakke om hendelsen og reaksjoner, og hvordan foresatte kan være støttespillere for ungdommene i denne tøffe tiden. Foreldrene får også mulighet til å snakke sammen og utveksle erfaringer.

- Foreldre og foresatte er de mest nærliggende til å støtte ungdommene i denne tøffe tiden, sier Ann Sire Fjerdingstad.

Hun viser til at hjemmealene-fester er det hver eneste helg. Derfor blir det også fokus på hvordan man kan forhindre at en slik tragedie skal skje igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.