Torsdag kveld ble 13 år gamle Dhenujen Yogathas påkjørt i Maria Dehlis vei på Haugenstua. Fredag ettermiddag døde 13-åringen på Ullevål sykehus av skadene han pådro seg.

Da Amanprit Kaur fikk høre om tragedien traff det henne veldig, og hun hadde lyst til å bidra med noe for guttens familie.

- Jeg har jobbet på barneskolen hvor han var elev, og har kjent han i syv år. Da jeg fikk høre om det som hadde skjedd snakket jeg litt med kolleger, og kom frem til at jeg kunne starte en Spleis for å samle inn litt penger, sier hun til Nettavisen.

Les også: Bildrapssiktet bilfører i Oslo varetektsfengslet i fire uker

Over 1600 givere

Pengene som ble samlet inn skulle gå til guttens begravelse. Kaur satte en frist på syv dager, og tenkte at hun kanskje kunne samle inn 50.000 kroner til da.

Kort tid etter at Spleisen ble lagt ut begynte derimot pengene å renne inn, og på bare to dager hadde over 1600 givere bidratt med 337.571 kroner.

- Da det hadde gått to dager så jeg at det var gitt så mye, så da avsluttet jeg den tidligere, forklarer Kaur og fortsetter:

- Jeg hadde skrevet i beskrivelsen hva pengene skulle gå til, og så kom det inn mye mer enn det.

Les mer: Drapssiktet bilfører skal ha vurdert å melde seg

- En gladgutt

Kaur har vært i kontakt med familien. De vet om beløpet, men ønsker ikke at hun skal si noe mer om dem.

På giversiden er det mange som har lagt igjen kommentarer om Dhenujen, der noen skriver at de har sett han på aktivitetshuset, og andre ute på gata.

- Han var en gladgutt, sier Kaur.

Siktet

En mann i 30-årene ble natt til fredag pågrepet i sitt eget hjem. Han er nå siktet for uaktsomt drap, ruspåvirket kjøring og for å ha stukket av etter påkjørselen.

Lørdag ble han varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Mannens forsvarer, Harald Fjeldstad sier til NTB at det ligger i kortene at de vil anke fengslingen.

Gjerningsmannen har erkjent at han kjørte på 13-åringen, men han erkjenner ikke straffskyld.

Ifølge kjennelsen har mannen forklart at det var mørkt, vått og glatt den aktuelle dagen. Han ble oppmerksom på tre fotgjengere som gikk delvis i veibanen før påkjørselen. Han har også erkjent at han kjørte i en hastighet over fartsgrensen.

Les også: 13-åring død etter påkjørsel - siktet sjåfør sier han fikk panikk