Gå til sidens hovedinnhold

Samlet inn penger til Gjerdrum-offer - gaven fra United-stjernene fikk tårene til å trille

Camilla Døhlen Løken (42) ville hjelpe venninnen som hadde mistet alt. Med seg på laget fikk hun hele Manchester United.

«Mens Tonje Jensen Kulseth og jeg sveiva våre stjerneskudd etter et par rødvinsglass på nyttårsaften, kom vi på den lure ideen om å sende et par forespørsler til noen av våre idrettsstjerner med spørsmål om de kanskje kunne donere noen vinterklær til et skred-offer i Gjerdrum.»

Slik starter Facebook-posten som Camilla Døhlen Løken delte mandag kveld, og som endte opp i en donasjon som fikk tårene til å trille hos den 42 år gamle fotballentusiasten.

En kollega av Camilla mistet nemlig alt hun eide i leirskredet på Gjerdrum natt til 30. desember i fjor, og de to venninnene begynte å tenke kreativt for å hjelpe henne.

Og selv om forespørslene til idrettsstjernene ikke ga noen svar, fikk de to initiativtakerne en respons de trolig ikke hadde sett for seg.

Pleier å si nei

- Jeg kom på at jeg er medlem av supporterklubben til Manchester United, og tenkte at de kanskje kunne hjelpe meg med å få tak i Ole Gunnar Solskjær, forteller Døhlen Løken til Nettavisen.

- De kunne ikke hjelpe med Solskjær, men han jeg snakket med sa han skulle ta et par telefoner, legger hun til.

Les også: Dette reagerte naboene på i dagene før katastrofeskredet: – Det var helt tydelig at noe plaget ham (+)

Et par uker senere var hele samtalen glemt, da Bernt Hjørnevik i Manchester Uniteds supporterklubb plutselig ringte Camilla opp igjen. Han kunne fortelle at klubben hadde sagt ja til å donere bort en drakt som Camilla kunne få auksjonere bort.

- Han var ganske overrasket selv, for klubben pleier å være ganske lukket for sånne forespørsler, forklarer hun.

Tårene trillet

Og mandag morgen dukket en Manchester United-drakt opp i posten hos Camilla, signert av ikke mindre enn 17 profiler fra den populære fotballklubben - blant andre verdensstjerner som Bruno Fernandes, Harry Maguire, David DeGea, Mason Greenwood og Edison Cavani. Da trillet tårene hos 42-åringen.

Les også: Vil hjelpe skredofre: Samlet inn tre millioner kroner på under 14 timer

- Det kan man trygt si. Jeg begynte å grine, og de som gikk forbi meg måtte tro at jeg er spik, spenna gæren.

Sammen med drakten fulgte også et bevis fra klubbdirektør Ed Woodward om at drakten og signaturene er ekte.

15.000 - og håper på mer

Nå er drakten mulig å sikre seg for alle og enhver, men ikke for en billig penge - i skrivende stund lyder det høyeste budet på auksjonen.no på 15.000 kroner.

- Jeg hadde håpet på 10.000 kroner. At det er 15.000 nå er jo veldig mye, sier Camilla Døhlen Løken.

Med ti dager igjen av auksjonen håper hun imidlertid at summen kan bli enda høyere.

- Jeg vet at drakta til Ole Gunnar Solskjær, som han brukte under FA-cupfinalen i 2007, gikk for 20.000 kroner. Nå har jeg autografene til Edison Cavani og Bruno Fernandes, og Paul Pogba tror jeg også er der. Og Solskjær har også signert drakta, så jeg håper på mer enn 20.000. Det er lov å håpe, sier hun.

Vil takke Solskjær

Pengene går i sin helhet til Camillas kollega og hennes familie, som altså mistet alt de eide i det tragiske jordskredet.

Les også: Disse er omkommet og disse er savnet etter Gjerdrum-skredet

- Det jeg ikke visste, er at bonus-sønnen hennes i tillegg er en veldig stor Manchester United-fan. Det gjør det enda gøyere, ler Camilla, som håper at den rørende historien når ut til én spesiell person.

- Jeg har så lyst til å takke Ole Gunnar Solskjær for dette, for jeg er sikker på at han har en finger med i spillet. Det er han som har sørget for å få dette til. Kan du hjelpe meg med det?

- Vi får i hvert fall håpe at han leser Nettavisen.

- Ja, vi kan jo håpe det.

Reklame

Slik blir du glad i i løpe