*Nettavisen* Nyheter.

Samlivstips for ethvert forhold

Her er råd og tips fra eksperter om hvordan du kan gjøre ditt forhold til partneren bedre.

28.01.08 13:07

(Side2) Det er ikke alltid like lett å vedlikeholde et forhold i en travel hverdag, og i 2006 ble over 10.500 ekteskap oppløst i skilsmisse viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Her er en samling råd og tips som kan hjelpe deg med å gjøre partnerforholdet bedre.

Ekspertråd
Samlivsterapeut Lars Fengsrud mener at terskelen for å gå fra hverandre er lavere nå enn før, og en av grunnene til at mange går fra hverandre er at man slutter å snakke sammen om forventninger og hva som skjer. Å sette av tid til hverandre er viktig mener eksperten, og man må vise en genuin interesse for hverandres liv.

Les: Slik redder du ekteskapet

Se etter tegnene
Et forhold er som oftest bra om det føles riktig, men slik er det allikevel ikke alltid. Det er visse tegn du skal se etter for å avgjøre om du er i et forhold som er verdt å satse på. Om dere har felles interesser og du har ham i tankene hele tiden tyder mye på at dere er en god match.

Les: Dette forholdet er verdt å satse på

Er det derimot slik at du ikke føler du får støtte fra partneren, eller dere kritiserer hverandre konstant, så kan det være tegn på at du bør komme deg ut av forholdet.

Les: Dette er et usunt forhold

Hold på selvstendigheten
Mange blir avhengige av partneren, og det kan være vanskelig å forholde seg selvstendig. Det er allikevel viktig at man husker at man er et individ og at man både stoler på seg selv og sørger for at man utvikler seg.

Les: Slik forblir du selvstendig

Langdistanseforhold
Å få et langdistanseforhold til å fungere er ikke lett. Man må bygge tillit, ha regelmessig kontakt og til og med ha sex for å få det til å fungere. Det er også visse faresignal du kan se etter for å avgjøre om det er noe vits i å fortsette forholdet.

Les: Slik overlever forholdet

Facebook påvirker
Er du en ivrig bruker av Facebook kan det hende at forholdet ditt er i fare. Mange bruker mye tid på denne tjenesten og det kan for oppstå sjalusi i et forhold om det ikke er nok tillit til stede.

Les: - Facebook kan ødelegge forholdet ditt

Hold liv i forholdet
Det er mye du kan gjøre for å holde liv i forholdet ditt. Blant annet bør du prioritere forholdet, kommunisere med partneren og mimre litt fra tid til annen.

Les: Slik holder du liv i forholdet

Test-Deg-Selv
Ta noen av våre morsomme tester og finn ut mer om forholdet ditt.

Er det ekte kjærlighet?
Hvor godt kjenner du kjæresten din?
Bør du være i et forhold?

Les mer om Sex & Samliv her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag