RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Sammenlagtlederen ble for sterk

Sist oppdatert:
Men nordmennene ofret alt for å kuppe seieren.

Den siste av syv etapper i Tour de Bretagne gikk fra Huelgoat til Quimperlé i Frankrike. Vegard Breen fra Joker Merida lå best plassert i sammendraget før siste etappe med en sjetteplass.

I tillegg til Joker Merida, kjører også Vegard Stake Laengen løpet. Det var han som hadde størst grunn til å smile i dag da Pierre-Luc Perichon fra laget hans, Bretagne Seché Environnment, tok hjem etappeseieren.

Vegard Breen gjorde alt for å utfordre ledertrøya, men sammenlagtlederen Riccardo Zoidl ble for sterk.

Les også: - Jeg skal angripe

- Det var et knallhardt ritt med alle bakkene og gruspartiene i starten. Det sprakk opp som bare det allerede i starten. Etter gruspartiene var mange av rytterne i sammendraget borte. Men de kom opp igjen på de lettere partiene, sier Vegard Breen til procycling.no

På et tidspunkt var både Vegard Breen og Vegard Stake Laengen i et brudd underveis.

Les også: Vegard Breen med toppresultat

- Vi kjørte veldig bra sammen. Men lederlaget hadde for mange hjelperyttere igjen, sier Breen oppgitt.

Vinneren av tempoetappen tidligere i løpet, Dylan Van Baarle fra Rabobank, prøvde å kjøre fra feltet solo da bruddet med nordmennene var hentet.

- Det var bevisst fra vår side. Vi visste han var sterk, og håpte det ville slite ut Team Gourmetfein - Simplon-laget til Zoidl. Da flere ryttere fikk gå, støtet den gule trøyen seg opp alene. Det er utrolig sterkt, sier Breen.

- Jeg føler ikke jeg fikk så mye igjen for innsatsen i dag, sier Breen, som tror han holdt fast på en plassering blant de ti beste i sammendraget.

Resultater:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere