*Nettavisen* Nyheter.

Sammenstøt i Aten etter offentlig selvmord

Aten (NTB-AFP): Opprørspoliti støtte sammen med demonstranter i Hellas' hovedstad Aten natt til torsdag etter at en pensjonist tok sitt eget liv utenfor nasjonalforsamlingen.

Det vakte stor oppsikt i det gjeldstyngede landet da en 77 år gammel pensjonert farmasøyt skjøt seg selv på åpen gate onsdag.

- Jeg har gjeld og jeg holder det ikke ut lenger, skal 77-åringen ha ropt, før han satte en pistol mot tinningen og trakk av. Ifølge gresk politi hadde mannen en lapp i lommen hvor han anklaget politikere og en dårlig økonomi for å dytte ham over kanten.

Onsdag kveld brøt det ut protester nær Syntagma-torget i sentrum av Aten. Politiet brukte tåregass etter at de ble angrepet av steinkastende ungdommer som lagde bråk på sidelinjen av en spontan demonstrasjon etter det offentlige selvmordet.

Minst to journalister hevder å ha blitt skadd av politiet da protesten ble løst opp.

Omkring 1.000 mennesker trakk ut i gatene onsdag etter oppfordringer på sosiale nettsamfunn. Stedet der pensjonisten endte sitt liv ble fylt av lys, blomster og håndskrevne lapper som fordømte den økonomiske krisen landet er inne i. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.