*Nettavisen* Nyheter.

Sammenstøt under protester i Spania

Madrid (NTB-DPA-Reuters): Politiet skjøt med gummikuler for å spre demonstranter da tusenvis av spanjoler samlet seg i sentrum av Madrid onsdag for å protestere mot regjeringens nye kutt.

11.07.12 15:12

Blant demonstrantene var over 200 gruvearbeidere som gjennomførte en såkalt «svart marsj» fra gruvene der de jobber til hovedstaden. En gruppe fra nord i Spania har gått 400 kilometer på 19 dager.

Natt til onsdag samlet gruvearbeiderne seg på Puerta del Sol-plassen i sentrum av Madrid og fikk etter hvert selskap av flere tusen andre som ville støtte dem.

Flere personer ble skadd da en gruppe demonstranter begynte å kaste stein og flasker mot politistyrker som forsøkte å spre folkemengden. Politiet skjøt med gummikuler mot demonstrantene, melder BBC.

Arbeiderne, hovedsakelig fra den nordlige regionen Asturias, har demonstrert i flere uker mot regjeringens planer om å kutte de direkte subsidiene til gruvenæringen med 63 prosent i år.

- Vi ber om at de kutter 10 prosent i stedet for 60. Hvis de ikke lytter til oss, vil vi komme tilbake ... med dynamitt, sier gruvearbeideren Carlos Marcos. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.