RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sammenstøt i Tunisia etter politikerdrap

Tunis (NTB-AFP-TT): Politi og demonstranter har støtt sammen i den tunisiske hovedstaden, ifølge medieopplysninger. Byen har vært preget av omfattende demonstrasjoner etter drapet på en kjent politiker.

Én av landets fremste opposisjonspolitikere, Shokri Belaid, ble skutt onsdag og døde kort tid etter av skadene han ble påført.

Det tunisiske innenriksdepartementet opplyste senere på dagen at mannen som skjøt Belaid, kjørte mot ham på en motorsykkel. Etter å ha avfyrt skuddene, flyktet han sammen med en medskyldig, heter det i en kunngjøring fra departementet.

Drapet førte til store demonstrasjoner i Tunis, og på ettermiddagen ble det meldt om sammenstøt mellom politi og demonstranter.

- Folk er veldig opprørte. Det er en svært spent situasjon både i hovedstaden og i resten av landet, sier journalisten Wiem Cristo til nyhetsbyrået TT.

Belaid var leder for det venstreorienterte opposisjonspartiet Bevegelsen av demokratiske patrioter. Partiet har ifølge Reuters kunngjort at det trekker seg fra nasjonalforsamlingen, og det oppfordrer også til generalstreik i Tunisia. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere