RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sammenstøt mellom politi og gruvearbeidere i Sør-Afrika

Johannesburg (NTB-AFP): Sørafrikansk politi brukte tirsdag sjokkgranater og gummikuler mot 3.000 streikende gruvearbeidere.

Gruvearbeiderne var væpnet med køller og stokker og blokkerte veien til gruva. Det opplyser sørafrikansk politi i en uttalelse der de omtaler de streikende som «voldelige».

Sammenstøtene skjedde ved en gruve til platinaselskapet Anglo American Platinum nord i landet. Ifølge politiet prøvde de streikende også å fjerne ikke-streikende arbeidere fra gruveområdet.

Fagforbundet AMCU (Association of Mineworkers and Construction Union) har organisert streiken som rammer platinaselskapene Anglo American Platinum, Impala Platinum og Lonmin. Gruvearbeiderne ønsker høyere lønn, men forhandlingene med platinaselskapene har hittil ikke ført fram. Forhandlingene, som ledes av arbeidsdepartementet i landet, fortsatte tirsdag.

I 2012 førte streik blant gruvearbeidere i Lonmins platinagruve i Marikana utenfor Johannesburg til voldelige sammenstøt. Da ble 34 streikende skutt og drept av politiet, og 78 ble såret. Politiet hevdet de handlet i selvforsvar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere