Gå til sidens hovedinnhold

Samordner kunnskap for å trygge arbeidsplasser

Oslo (NTB): Næringsminister Trond Giske (Ap) tror koordinering og spredning av kunnskap kan styrke sikkerheten ved norske arbeidsplasser i utlandet, og da særlig i risikoland.

Torsdag samlet han en topptung gruppe med representanter for norske myndigheter og arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner i sitt departement for å drøfte hvilke tiltak som kan settes inn for å sikre at nordmenn som arbeider i andre land, er trygge. Blant dem som var representert, var Næringslivets sikkerhetsråd (NSR).

- Det var et klart signal både fra arbeidsgivere og arbeidstakere at NSR er det rette organet for å styrke informasjonssamlingen og gjøre den tilgjengelig for bedriftene. Det kommer vi til å følge opp i samarbeid med dem, sa Giske etter møtet.

På møtet kom det også et ønske om at Innovasjon Norge, ambassadene og samarbeidskonstellasjonene mellom norske bedrifter i utlandet koordinerer seg bedre slik at et etablert nettverk allerede er på plass om det skulle oppstå en krisesituasjon.

Terroranslaget mot gassanlegget i Algerie der Statoil var deleier, har satt søkelyset på sikkerheten ved norske arbeidsplasser i utlandet, særlig i risikoland.

- Det som skjedde i Algerie, har vært utløsende for at vi nå tar en gjennomgang av hvordan vi kan ivareta sikkerheten enda bedre. Det hadde nok ikke kunnet stoppe angrepet, og vi kommer aldri til å bli 100 prosent sikret mot for eksempel terror, men vi skal gjøre alt vi kan for å vite at de forholdsreglene som er mulige å ta, iverksettes i norske bedrifter slik at norske arbeidstakere er trygge, sa næringsministeren. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka