*Nettavisen* Nyheter.

San Bernardino i unntakstilstand

California-guvernør Jerry Brown erklærte fredag unntakstilstand i San Bernardino etter angrepet som tok livet av 14 mennesker.

Over to uker er gått siden det som beskrives som det dødeligste terrorangrepet i USA siden 11. september 2001. Guvernøren har innført unntakstilstand slik at fylkesadministrasjonen skal få penger til å takle ettervirkningene av angrepene, melder Los Angeles Times.

Mer spesifikt betyr det at San Bernardinos helsedepartement får tilskudd inntil bemanningssituasjonen er tilbake på et normalt nivå, i tillegg til at man vil fjerne avgifter på blant annet kopier av dødsattester for dem som mistet en av sine nærmeste i angrepet.

Ekteparet som sto bak angrepet, Syed Farook og Tashfeen Malik, åpnet 2. desember ild mot et juleselskap i San Bernardinos helsevesen, der Farook jobbet. De ble senere drept i en skuddveksling med politiet.

I sin uttalelse sa Brown at 26 personer ble såret i angrepet, fire flere enn det som tidligere er opplyst av myndighetene.

USAs president Barack Obama landet fredag kveld i San Bernardino, der han skal besøke familiene til ofrene for masseskytingen. ¨

Les også: - Farook og Mailk hadde terrorplaner allerede for to år siden

Og denne: FBI gransker drapsmannens foreldre

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.