*Nettavisen* Nyheter.

Sandaler uten solskille

En sandal som ikke gir deg solskille høres ut som en genial idé, men funker det? Side2 har testet nyheten.

26.07.07 10:44

(SIDE2): Matthew Harrison er den unge designeren bak nyheten Dopie, som ble lansert i New York i april i år.

Nå har nyheten kommet til Norge, og Side2 har testet sandalene.

Se hva vi mener lenger ned på siden.

Samme som flip-flop
Funksjonaliteten er den samme som hos vanlige flip-flop, men uten at du får skille på føttene. Svaret er en enkel gummisåle i resirkulert materiale, hvor en del av sålen folder opp for å gi feste mellom tærne.

Dopie produseres i forskjellige farger og er tilgjengelig i dame og herremodell i størrelsene 35 til 46.

Dette mener Side2 om Dopie:

Design:
Det må sies at Dopie-skoene ikke akkurat er de flotteste skoene vi har sett. Den store gummidelen som stikker opp av sålen er egentlig hele poenget med skoen, men den gjør samtidig at skoen ser en smule merkelig ut. Men, det er kanskje bare en vanesak? Noe av salgspoenget med Dopie er at skoen ikke gir deg solskille, men, føler du at skoen ikke sitter helt på plass kommer den i utgangspunktet med ei reim over foten, slik vanlige sandaler også har. Dermed kan du selv bestemme om du vil ha sko som henger, eller fot uten skille.

Farger:
Skoene kommer i mange forskjellige farger, alt fra vanlig blå til knall grønne, så her bør det absolutt være noe for enhver smak. Selv testet vi ut noen knæsj rosa sko, som definitivt gir farge i hverdagen!

Komfort:
Etter å ha prøvd skoen i noen dager har vi kommet frem til flere ting. Ideen om en sko som ikke gir solskille er jo egentlig genial. Men, funker det? Ikke helt, mener vi.

Velger du å gå for skillefri-versjonen, bør du ikke ha planlagt å gå så innmari langt. Skoen sitter, men ikke bra. Det blir til at man subber skoene i bakken hver gang man tar et steg, fordi den ikke henger fast bak. Samtidig ender man opp med å spenne tærne litt, fordi man føler man må hjelpe skoen å henge fast. I tillegg er klumpen mellom tærne såpass stor, som den jo må være for at konseptet skal fungere, at den faktisk blir litt irriterende. Den ligger ikke helt naturlig i mellomrommet mellom tærne.

Velger du å ta på reima, fungerer skoen ok. Da sitter den som limt til foten, men du har fortsatt problemet med at klumpen mellom tærne er for stor. Og skal du først ha på reima, kan du jo like gjerne kjøpe vanlige sandaler, for da får du jo skille uansett?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.