*Nettavisen* Nyheter.

Sandberg: - Ansvaret ligger på Statsministerens kontor

Oslo (NTB): Dersom vi hadde hatt en mindretallsregjering, hadde den måttet gå, sier lederen for Stortingets justiskomité, Per Sandberg (Frp), om 22. juli-kommisjonens rapport.

Ansvaret ligger på Statsministerens kontor, sier Sandberg til NTB. Han mener det er opp til Jens Stoltenberg (Ap) selv å avgjøre hvordan han vil håndtere dette ansvaret, men merker seg at statsministeren mandag sa at han vil ta ansvar ved å handle, ikke å gå av.

- Det er ingen andre igjen å stille til ansvar, de fleste har gått av, sier Sandberg.

Blant dem er justisminister Knut Storberget (Ap) og PST-sjef Janne Kristiansen. I tillegg har departementsråden i Justisdepartementet, samt sjefen for sikkerheten i regjeringskvartalet gått av, mens Ingelin Killengreen sluttet som politidirektør kort tid før terroren rammet Norge.

Sandberg er også kritisk til politidirektør Øystein Mælands erkjennelse av at han ikke hadde tilstrekkelig kunnskap om beredskapsplanen for terror 22. juli, to uker etter at han begynte i jobben.

- Når vi har en politidirektør som ikke kjenner til beredskapsplanene når han blir ansatt, blir jeg bekymret og spør om det finnes andre i politiet som ikke kjenner den, sier Sandberg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.