RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp-nestleder Per Sandberg støtter Carl I. Hagens utspill om å sende båtflyktningene tilbake til sitt hjemland.
Frp-nestleder Per Sandberg støtter Carl I. Hagens utspill om å sende båtflyktningene tilbake til sitt hjemland. Foto: Vidar Ruud

Sandberg: - Hagen er innenfor Frps program

Sist oppdatert:
Frp-nestleder Per Sandberg støtter partikollega Carl I. Hagen, som vil sende båtflyktningene tilbake.

Frp-nestoren som i dag er førstekandidat for Fremskrittspartiet i Oslo, slo torsdag fast overfor Aftenposten og senere NRK at Europa må si at alle flyktningene må sendes hjem.

– Den eneste løsningen er dessverre å returnere dem, for da vil de få et signal om at det ikke nytter. Da vil man slutte å sende farlige båter over havet, hvor veldig mange dør, sa Hagen til NRK.

Frps førstekandidat i Oslo, Carl I. Hagen, vil sende båtflyktningene tilbake over Middelhavet.

Den tidligere Frp-lederen vil sende flyktningene til leirer som skal bygges med europeisk støtte i Libya og andre land på andre siden av Middelhavet.

Les også: Carl I. Hagen vil sende båtflyktningene tilbake

– Må hindre båtreiser

Sandberg sier Hagen som førstekandidat i Oslo er bekymret for befolkningsutviklingen i hovedstaden og derfor må få lov til å gi uttrykk for diskusjoner og vedtak i Frp.

– Carl I. Hagen er helt innenfor det som er partiets program og vedtatte resolusjoner, selv om ingen har vedtatt å snu disse båtene på noen slags måte, sier Sandberg til NTB.

– Men flyktningene skal returneres til opprinnelseslandet. Vi må hindre dem i å legge ut på denne farefulle ferden, fremholder han.

Oslo Frps leder Camilla Wilhelmsen beskriver Hagens uttalelser som et soloutspill.

– Dette er Carl I. Hagens synspunkter, og han må kunne gå ut med det han ønsker. Men dette har ikke vært drøftet i Oslo Frps organer, sier hun til NRK.

– Vil bryte sammen

Sandberg understreker at det er helt sentralt for Frp å øke innsatsen lokalt i stedet for å ta imot flyktninger i Norge.

– FN har sagt at det trengs 50-60 milliarder kroner for å hjelpe til i Syria og nærområdene, men FN har ikke fått inn halvparten av disse midlene. Det er stort potensial for bistand og hjelp i nærområdene hvis FN får de nødvendige pengene, sier Sandberg.

Carl I. Hagen mener det er viktig å sende et kraftfullt signal til flyktninger på den andre siden av Middelhavet om at det ikke nytter å komme til Norge og Europa.

– Dette går galt for Europa. Hvis presset blir for stort, vil mye bryte sammen. Det vil bryte sammen etter hvert i Oslo også, sier han til Aftenposten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere