RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Larsen, Håkon Mosvold (NTB scanpix)

Sandberg: - Nathan-saken viser behovet for Frp i regjering

Sist oppdatert:
Mener tingrettens dom kan bidra til mer ulovlig innvandring.

Frp-nestleder Per Sandberg mener tingrettens dom i Nathan-saken kan bidra til mer ulovlig innvandring, og tilbyr seg å stramme inn.

Han mener saken vil legge premissene for ytterligere ulovlig innvandring og bidra til trenering av utsending av ulovlige innvandrere.

– Dette viser behovet for en ny regjering der Frp er med. Vi må få på plass en betydelig innstramming i innvandringspolitikken. Det at Nathan nå får bli i Norge, betyr i realiteten at foreldrene hans, som er ulovlige innvandrere, også får opphold, sier Sandberg i en uttalelse.

Han mener saken viser at bare voksne innvandrere med barn venter lenge nok, får de opphold selv om de etter loven ikke skulle hatt det.

I andre opposisjonspartier er tonen en annen. KrF-leder Knut Arild Hareide betegner på Twitter Utlendingsnemndas avgjørelse om ikke å anke dommen fra Oslo tingrett som veldig gledelig. Venstre-nestleder Terje Breivik mener nemnda nå har utvist klokskap og godt politisk skjønn.

– Nå må vi få på plass et regelverk for asylbarn som i langt større grad ivaretar barnets beste kontra innvandringsregulerende hensyn. Da kan vi unngå slike saker som Nathans i fremtiden, sier han.

SVs stortingsrepresentant Karin Andersen gir på Twitter også uttrykk for glede over avgjørelsen.

AUF-leder Eskil Pedersen uttalte at tirsdagens dom viser at rettsstaten fungerer. Han mener det er viktig at UNE lytter til premissene i dommen også i andre saker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere