RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sandberg: - Reisene viktigst for stortingskomiteene

Oslo (NTB): I boka «Mot min vilje» kritiserer Per Sandberg (Frp) stortingskolleger som er mer opptatt av hvor de får reise hen enn av komitéarbeid.

«Det slår aldri feil ... Det er viktigere for komiteen å enes om (stortings) periodens store reisemål, enn hvordan og på hvilken måte komiteen skal drives,» skriver Sandberg i boka.

Etter hvert stortingsvalg blir alle stortingskomiteene konstituert på nytt, og hver komité får sitt særskilte reisebudsjett å rutte med. Det er en uskreven regel at hver komité skal ha minst en utenlandsreise i løpet av perioden, skriver Fremskrittspartiets nestleder.

Dersom noen av komitémedlemmene er gjenvalgt, kan det oppstå «interessante debatter», skriver en lett sarkastisk Sandberg.

- Da har de vært på en oversjøisk reise i komiteen i forrige periode og naturlig nok interessert i et nytt, spennende reisemål, skriver han.

«Utgangspunktet for langreisen skal være fag, men i realiteten blir det ikke sånn. I virkeligheten finner komiteen i mange tilfeller et eksotisk reisemål først, og prøver etterpå å finne den faglige vrien som kan legitimere turen.» (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere