RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ifølge Frp-nestleder Per Sandberg er Høyre og Frp på kollisjonskurs i saken om EUs asylpolitikk.
Ifølge Frp-nestleder Per Sandberg er Høyre og Frp på kollisjonskurs i saken om EUs asylpolitikk. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Sandberg: - Uaktuelt å bli med på EUs asylpolitikk

Nestleder Per Sandberg i Fremskrittspartiet sier det er utenkelig for partiet at Norge skal inn i EUs felles asylsystem.

Europaminister Vidar Helgesen (H) sa onsdag at et permanent EU-system for relokalisering av flyktninger kan skje innenfor Schengen-systemet og dermed inkludere Norge. Norge har sagt ja til å bidra til EUs ordning for flytting av 160.000 asylsøkere. Helgesen varslet at Norge vil delta i EU-systemet hvis ordningen blir innført på permanent basis, skriver Klassekampen.

Sandberg reagerte momentant og kaller uttalelsen et rent soloutspill.

– Da jeg så uttalelsene fra Helgesen, gikk jeg rett til våre folk i regjering for å høre om Helgesen har forankret dette. Det har han på ingen måte gjort.

For Frp-toppen er det helt uaktuelt at EU skal få bestemme hvor mange asylsøkere Norge skal ta imot.

– Jeg forstår ikke hvorfor vi skal ta imot en andel av 160.000 asylanter i EU. Det kommer kanskje 30.000 asylsøkere til Norge neste år. Det er ingen som foreslår at EU skal ta en andel av dem, sier Sandberg og legger til at i denne saken er nok Høyre og Frp på kollisjonskurs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere