*Nettavisen* Nyheter.

Sandberg: - Uaktuelt å bli med på EUs asylpolitikk

Ifølge Frp-nestleder Per Sandberg er Høyre og Frp på kollisjonskurs i saken om EUs asylpolitikk. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Nestleder Per Sandberg i Fremskrittspartiet sier det er utenkelig for partiet at Norge skal inn i EUs felles asylsystem.

Europaminister Vidar Helgesen (H) sa onsdag at et permanent EU-system for relokalisering av flyktninger kan skje innenfor Schengen-systemet og dermed inkludere Norge. Norge har sagt ja til å bidra til EUs ordning for flytting av 160.000 asylsøkere. Helgesen varslet at Norge vil delta i EU-systemet hvis ordningen blir innført på permanent basis, skriver Klassekampen.

Sandberg reagerte momentant og kaller uttalelsen et rent soloutspill.

– Da jeg så uttalelsene fra Helgesen, gikk jeg rett til våre folk i regjering for å høre om Helgesen har forankret dette. Det har han på ingen måte gjort.

For Frp-toppen er det helt uaktuelt at EU skal få bestemme hvor mange asylsøkere Norge skal ta imot.

– Jeg forstår ikke hvorfor vi skal ta imot en andel av 160.000 asylanter i EU. Det kommer kanskje 30.000 asylsøkere til Norge neste år. Det er ingen som foreslår at EU skal ta en andel av dem, sier Sandberg og legger til at i denne saken er nok Høyre og Frp på kollisjonskurs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag