*Nettavisen* Nyheter.

Sandberg: – Poker er en prestasjonsidrett

FOR POKER: Per Sandberg i Frp vil kjempe for legalisering av poker. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Neste år blir det mulig å spille poker med pengeinnsats i Norge helt lovlig, sier Frp-nestleder Per Sandberg til VG. Han garanterer at det blir NM på hjemmebane i 2015.

10.04.14 07:39

Oslo (NTB): – Poker er en prestasjonsidrett. Ferdig med det. Derfor fikk vi gjennomslag i regjeringsforhandlingene i forhold til å åpne for pokerturneringer i Norge med pengeinnsats. Det kommer neste år, sier Sandberg – som for tiden er i Dublin for å delta på norgesmesterskapet i poker.


Sandberg mener forhandlingene mellom Høyre og Frp om å oppheve pokerforbudet var steintøffe, men at de til slutt fikk gjennomslag fordi flere domsavsigelser i Norge konkluderer med at poker er en prestasjonsidrett.

Vil fjerne etablerte sannheter
I den borgerlige regjeringsplattformen lover Solberg-regjeringen å tillate mesterskapsturneringer i poker på norsk jord i 2015.

Sandberg vil ha bort gamle, etablerte sannheter om at poker er umoralsk og at man blir spillegal.

– Det er ikke riktig. Det er Norsk Tipping, monopolet i Norge, som er støttet av alle politikerne, som sørger for spillegalskap og at folk spiller seg fra hus og hjem, sier Sandberg.

- Skjønner ikke
Administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid, er ikke enig.

– Jeg skjønner ikke at Sandberg kan ha fakta eller informasjon som tilsier at Norsk Tippings spill skaper avhengighet og spilleproblemer slik han beskriver.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.