*Nettavisen* Nyheter.

Sandberg er positiv til å sende våpen til kurderne

- Hvis det skulle være slik at Norge også kan bidra med militær bistand, er jeg villig til å strekke meg dit, sier Frps nestleder Per Sandberg. Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

Frp-nestleder Per Sandberg mener Norge skal sende både våpen og humanitær hjelp til kurderne.

15.08.14 19:31

Sandberg mener Norge må vise at det står fullt og helt bak kurderne i Nord-Iraks kamp mot IS-opprørerne.

– Hvis det skulle være slik at Norge også kan bidra med militær bistand, er jeg villig til å strekke meg dit, sier Sandberg til NTB.

Norge stiller med et militært transportfly som skal frakte humanitær hjelp til flyktningene i Nord-Irak. Det kunngjorde Søreide og utenriksminister Børge Brende (H) under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Regjeringen understreker at oppdraget ikke er militært.

Les også: – IS har startet massakre i landsby i Irak

– Så langt er det veldig bra det regjeringen gjør nå, sier Sandberg.

Han mener samtidig at dersom de kurdiske styrkene ikke har det militære utstyret som trengs for å slå tilbake på IS-opprøret i Nord Irak, så bør Norge stille seg positiv til å hjelpe kurderne med slik materiell. Han viser til at spørsmålet også er vurdert i EU.

Unionens utenriksministre samlet seg fredag for å diskutere krisen i Irak. Der ble de enige om at EU-landene kan sende våpen til kurdiske styrker i Irak.

USA har alt sendt våpen og ammunisjon, og forsvarsminister Chuck Hagel opplyser at ytterligere 130 amerikanske militærrådgivere trolig setter kursen for Nord-Irak. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.