RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sandberg er positiv til å sende våpen til kurderne

- Hvis det skulle være slik at Norge også kan bidra med militær bistand, er jeg villig til å strekke meg dit, sier Frps nestleder Per Sandberg.
- Hvis det skulle være slik at Norge også kan bidra med militær bistand, er jeg villig til å strekke meg dit, sier Frps nestleder Per Sandberg. Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Frp-nestleder Per Sandberg mener Norge skal sende både våpen og humanitær hjelp til kurderne.

Sandberg mener Norge må vise at det står fullt og helt bak kurderne i Nord-Iraks kamp mot IS-opprørerne.

– Hvis det skulle være slik at Norge også kan bidra med militær bistand, er jeg villig til å strekke meg dit, sier Sandberg til NTB.

Norge stiller med et militært transportfly som skal frakte humanitær hjelp til flyktningene i Nord-Irak. Det kunngjorde Søreide og utenriksminister Børge Brende (H) under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Regjeringen understreker at oppdraget ikke er militært.

Les også: – IS har startet massakre i landsby i Irak

– Så langt er det veldig bra det regjeringen gjør nå, sier Sandberg.

Han mener samtidig at dersom de kurdiske styrkene ikke har det militære utstyret som trengs for å slå tilbake på IS-opprøret i Nord Irak, så bør Norge stille seg positiv til å hjelpe kurderne med slik materiell. Han viser til at spørsmålet også er vurdert i EU.

Unionens utenriksministre samlet seg fredag for å diskutere krisen i Irak. Der ble de enige om at EU-landene kan sende våpen til kurdiske styrker i Irak.

USA har alt sendt våpen og ammunisjon, og forsvarsminister Chuck Hagel opplyser at ytterligere 130 amerikanske militærrådgivere trolig setter kursen for Nord-Irak. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere