Gå til sidens hovedinnhold

Sandberg får beskjed om å representere hele regjeringen

Per Sandberg (Frp) og de andre statsrådene uttaler seg på vegne av alle de tre regjeringspartiene, ikke bare ett, understreker statsminister Erna Solberg (H).

– Er du minister for en regjering utgått fra tre partier, så representerer du alle. Det betyr at din retorikk må avspeile det de tre partiene mener og syns. Du kan ikke bare være for ditt eget parti, sa statsministeren i Stortinget onsdag.

Solberg har utpekt Per Sandberg (Frp) til midlertidig justisminister, etter at Sylvi Listhaug måtte gå av etter kraftig kritikk av hennes utspill på Facebook fredag 9. mars.

Miljøpartiet De Grønnes Per Espen Stoknes mener imidlertid at Sandberg har samme hardtslående stil.

– Synes statsministeren at dette er en god måte å løse det mistillitsproblemet som har oppstått rundt justisministerrollen på, ville han vite.

Voldsdømt

I vandrehallen fikk Solberg også spørsmål om den fungerende justisministerens voldsdom fra 1997. Hun viste til at saken er oppklart.

– Jeg syns det er en viktig norsk verdi at når folk har sonet, blitt ferdig med ting så må det være mulig å gå vi videre. Den diskusjonen blir vanskelig for alle de som skal forsøke å starte livet sitt på nytt etter at de har gjort noe som er dumt, hvis du hele tiden skal få vite at det er umulig å komme tilbake, sier Solberg.

Den fungerende justisministeren ble i 1997 dømt for å ha slått og skallet ned en asylsøker fra det tidligere Jugoslavia på en privat fest hjemme hos seg selv. Han ble ilagt en bot på 3.000 kroner.

Justis- og fiskeriminister

Sandberg fortsetter som fiskeriminister samtidig som han altså nå bekler justisministerposten inntil videre.

Solberg understreket at Sandberg er en god statsråd og minnet om at han vikarierte som innvandrings- og integreringsminister for Listhaug da hun hadde foreldrepermisjon i fjor.

Sandberg var også i Stortinget onsdag for å svare på et spørsmål om det nye beredskapssenteret på Taraldrud utenfor Oslo, men ville ikke svare på spørsmål fra NTB.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken