Gå til sidens hovedinnhold

Sandberg med alkoholpåstander mot Jagland

Oslo (NTB): Per Sandberg fikk refs av daværende stortingspresident Thorbjørn Jagland for å ikke å ha vært edru på Stortingets talerstol 12. desember 2006. Sandberg hevder at Jagland og presidentskapet selv drakk alkohol før de avga stemmer i stortingssalen samme kveld.

I den omstridte selvbiografien «Mot min vilje - oppklaring av et politisk liv» som lanseres onsdag formiddag, skriver den avtroppende Frp-nestlederen om hendelsen.

Sandberg holdt to innlegg i stortingssalen etter en middag med øl og akevitt, og «en akevitt» på kontoret til Høyre-toppen Trond Helleland.

Daværende stortingspresident Thorbjørn Jagland var blant kritikerne, og mente det «var en selvfølge å være edru på talerstolen». Han kalte det en «meget uheldig episode».

Sandberg slår tilbake i selvbiografien, skriver Dagbladet:

«Thorbjørn Jagland var stortingspresident den gangen, og han uttalte seg til media som så mange andre. (...) Hva Jagland unnlot å fortelle, var at presidentskapet selv satt og hygget seg med rødvin på bakrommet mens jeg sto på talerstolen. Etterpå avga de sine stemmer i stortingssalen slik alle andre gjorde den kvelden», skriver Sandberg i boka. (©NTB)

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album