RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sandberg mener Ap har forpliktet seg


Til Klassekampen sier Frps Per Sandberg at han gjerne vil ønske Ap og Trond Giske «god jul». Han beskriver det som helt utmerket at Ap-nestlederen signaliserer at regjeringen vil få flertall for innstrammingsforslagene
Til Klassekampen sier Frps Per Sandberg at han gjerne vil ønske Ap og Trond Giske «god jul». Han beskriver det som helt utmerket at Ap-nestlederen signaliserer at regjeringen vil få flertall for innstrammingsforslagene Foto: Paul Weaver (NA Bilder)
Frp-nestleder Per Sandberg mener Arbeiderpartiet har låst seg til å støtte regjeringens innstrammingstiltak i asylpolitikken.

Til Klassekampen sier Sandberg at han gjerne vil ønske Ap og Trond Giske «god jul». Han beskriver det som helt utmerket at Ap-nestlederen signaliserer at regjeringen vil få flertall for innstrammingsforslagene som ble lagt fram av den nye innvandrings- og integreringsministeren Sylvi Listhaug (Frp) tirsdag.

– Det er jo jul. Og nå er Ap bundet til masta, sier Sandberg.

– Det vil jo se veldig merkelig ut om Ap skulle stemme imot noe av dette når forslagene skal behandles i Stortinget, legger fiskeriministeren til.

Med Arbeiderpartiet på laget, har regjeringspartiene Høyre og Frp sikret seg flertall på Stortinget for asylinnstrammingene. Mens Sandberg er strålende fornøyd, er SV tilsvarende misfornøyd med at Ap ser ut til å støtte Listhaugs forslag.

– Dette er en endring av norsk politikk og av Norges rolle. Norge stiller seg nå i spissen for å være mest mulig inhuman, regjeringen har det som mål. Det at Ap slutter seg til det er oppsiktsvekkende, sier SVs stortingsrepresentant Karin Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere