RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sandberg overbeviste Grande om lukkede mottak

Oslo (NTB): Venstre-leder Trine Skei Grande var innbitt motstander av lukkede asylmottak, men endret synspunkt etter å ha diskutert saken med Frps Per Sandberg i regjeringssonderingene i september.

- Folk kan ha et inntrykk av Per som bare bøllete. Jeg så en helt annen side av ham enn den han har vært opptatt av å vise fram, sier Trine Skei Grande til Aftenposten.

Grande forteller at mange var forberedt på at forhandlingene på innvandringsområdet ville bli vanskelige. Men hun og Sandberg ble til slutt ble enige, og samtalene endte med en form for byttehandel. Venstre sa ja til lukkede mottak, mens Frp aksepterte en mer human holdning overfor asylbarna.

- Jeg skal innrømme at jeg aldri før har vært for en differensiert mottaksstruktur der man dyrker forskjellen på mottak der folk skal aktiveres for å dra hjem, og mottak for folk som skal integreres, men det ble jeg overbevist om, sier Grande.

Hun innrømmer at hun ble overbevist takket være samtalene med Sandberg.

- Ja. Og jeg synes vi kom langt når det gjelder asylbarna, og der var det ikke Per som var det største problemet, sier Venstre-lederen. Hun sier det var enkelte personer i Høyre som oppfattet dette punktet som vanskeligere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere