Gå til sidens hovedinnhold

Sandberg: – Poker er en prestasjonsidrett

Neste år blir det mulig å spille poker med pengeinnsats i Norge helt lovlig, sier Frp-nestleder Per Sandberg til VG. Han garanterer at det blir NM på hjemmebane i 2015.

Oslo (NTB): – Poker er en prestasjonsidrett. Ferdig med det. Derfor fikk vi gjennomslag i regjeringsforhandlingene i forhold til å åpne for pokerturneringer i Norge med pengeinnsats. Det kommer neste år, sier Sandberg – som for tiden er i Dublin for å delta på norgesmesterskapet i poker.

Sandberg mener forhandlingene mellom Høyre og Frp om å oppheve pokerforbudet var steintøffe, men at de til slutt fikk gjennomslag fordi flere domsavsigelser i Norge konkluderer med at poker er en prestasjonsidrett.

Vil fjerne etablerte sannheter
I den borgerlige regjeringsplattformen lover Solberg-regjeringen å tillate mesterskapsturneringer i poker på norsk jord i 2015.

Sandberg vil ha bort gamle, etablerte sannheter om at poker er umoralsk og at man blir spillegal.

– Det er ikke riktig. Det er Norsk Tipping, monopolet i Norge, som er støttet av alle politikerne, som sørger for spillegalskap og at folk spiller seg fra hus og hjem, sier Sandberg.

- Skjønner ikke
Administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid, er ikke enig.

– Jeg skjønner ikke at Sandberg kan ha fakta eller informasjon som tilsier at Norsk Tippings spill skaper avhengighet og spilleproblemer slik han beskriver.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken