RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sandberg trakk seg fra debatt - nekter å si hvorfor


Frp-nestleder Per Sandberg trakk seg i siste liten da han skulle debattere flyktningstrømmen fra Syria med SV-leder Audun Lysbakken på Dagbladet-TV mandag formiddag.
Frp-nestleder Per Sandberg trakk seg i siste liten da han skulle debattere flyktningstrømmen fra Syria med SV-leder Audun Lysbakken på Dagbladet-TV mandag formiddag. Foto: Frp/Flickr
Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Frp-nestleder Per Sandberg trakk seg i siste liten da han skulle debattere flyktningstrømmen fra Syria med SV-leder Audun Lysbakken på Dagbladet-TV.

Før den direktesendte debatten utenfor Stortinget skulle starte, sto Lysbakken og Sandberg sammen og ventet, mens artisten Anja Eline Skybakmoen spilte en coverversjon av rockegruppa Raga Rockers' «Noen å hate».

Frp: - Nesten et overgrep

I minuttene før debatten skulle starte, snakket Skybakmoen om flyktningsituasjonen med Dagbladets programledere.

– Det er nesten et overgrep. Det å spille låten «Er det ikke deilig å ha noen å hate», hvor Per Sandberg tydelig blir fremstilt som den som hater, er svært problematisk i denne settingen. Det er en tydelig demonisering av Sandberg, sier Frps-kommunikasjonssjef André Melchior Larssen til Dagbladet.

Da Nettavisen tok kontakt med Sandberg ønsket han ikke å si noe som helst om saken.

– Snakk med kommunikasjonssjef André Melchior Larssen, svarte Sandberg på alle Nettavisens spørsmål, før han avsluttet samtalen.

Lysbakken: – Synd

SV-lederen reagerer på at Frp-nestlederen ikke møtte til debatt.

– Jeg synes det er synd, for dette er en av de viktigste sakene i dette valget. Frp har kommet med flere friske uttalelser, så det er dumt å ikke få diskutert det, er Lysbakkens kommentar.

Han har nettopp kommet hjem fra den greske øya Lesvos utenfor Tyrkias vestkyst og er soleklar på at dette ikke er en bølge av lykkejegere, men tusenvis av mennesker som er tvunget ut på en livsfarlig og desperat flukt.

I helgen utfordret Lysbakken Sandberg til selv å reise til Hellas for med egne øyne se lidelsene som flyktningene går gjennom på veien til Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere