*Nettavisen* Nyheter.

Sandbergs bror tok sitt eget liv

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (NTB scanpix)

- Du kan ikke si det på noen annen måte enn at Stig ønsket å dø, sier Per Sandberg om brorens valg.

31.05.13 07:48

I et intervju med VGTV forteller FrP-politikeren om marerittet da han fant sin bror livløs i hans eget hjem.

Broren, som var fire år eldre enn Per Sandberg, ringte til sin mor og fortalte at han ønsket å ta livet sitt. Hun var imidlertid 600 kilometer unna og ringte panisk til sin yngste sønn.

Forsto det var alvor
Sandberg, som da var hos frisør i Levanger, kastet seg i bilen og kjørte den ene milen til brorens hus, men kom for sent. Han forteller at han lette og lette etter broren og at han forsto at det var alvor, for hele huset var striglet og ryddet og alle papirer lå pent på plass.

- Det første som slo meg var livredning. Jeg tenker mye på det. Jeg var nesten sikker på at jeg hadde puls på Stig. Det kunne bare være innbilning, og det gikk tydeligvis ikke, da. Sier han.

- Sløste med tiden
Broren døde i 1997. Sandberg sier han fremdeles tenker på at han burde vært kjappere, lett på kvisten der han fant broren, før han lette alle andre steder.

- Tanker jeg har gjort meg i ettertiden er at jeg sløste med tiden, sier han.

I 2011 var det 598 personer i Norge som valgte å avslutte sitt eget liv, viser tall fra SSB. I mange tilfelle er det ingen tegn og dødsfallet kommer som et slag for personens nærmeste. Men i mange tilfeller er det også varslet slik som broren til Per Sandberg gjorde.

Kari Dyregrov ved senter for krisepsykologi sier til VG at det er svært prisverdig at Sandberg forteller sin historie, ikke minst at han er ærlig på hvordan han som etterlatt har følt det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.