Gå til sidens hovedinnhold

Sandefjord-mann får ikke kontakt familie på Filippinene

Tacloban/Oslo (NTB-Hege Wallenius): Kurt Lydersen fra Sandefjord har ikke fått livstegn fra datteren og kona som befant seg i Tacloban da tyfonen traff området natt til fredag.

Tyfonen Haiyan har smadret store deler av byen og så mange som 12.000 mennesker fryktes omkommet. Kurt Lydersen er fortvilet over at hans kone og datter fremdeles ikke har gitt livstegn fra seg. Lisa Emilie (19) og Nina (53) skulle etter planen jobbe som hjelpearbeidere på et barnehjem for foreldreløse barn gjennom organisasjonen Atlantis Utveksling i tre uker fra 1. november.

- Jeg sendte SMS med Nina klokken 23 torsdag kveld norsk tid da stormen hadde startet. Da skulle de være hos en vertskapsfamilie. Etter det har jeg ikke hørt noe mer, sier Lydersen til NTB.

- Så de var nok veldig utsatt. Vertsfamilien mente huset var det beste i området, og at de burde oppholde seg der istedenfor å evakuere, sier Lydersen.

Han har vært i kontakt med den norske ambassaden i Manila, Utenriksdepartementet og Atlantis, men rundt klokken 17 søndag ettermiddag hadde han fortsatt ikke hørt noe fra kona og datteren. (©NTB)

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant