Gå til sidens hovedinnhold

Sandnes-politiker i retten for voldtekt

En tidligere Frp-politiker fra Sandnes risikerer fengselstraff hvis han blir dømt for å ha voldtatt en mann som overnattet hos ham i 2009.

Mandag møter tiltalte og fornærmede i Jæren tingrett for å gi hver sin versjon av hva som skjedde den aktuelle novembernatten for snart fire år siden.

Den tiltalte familiefaren som er i 30-årene, har hele tiden avvist anklagene. Fornærmede, som var 21 år på det aktuelle tidspunktet, har anmeldt familiefaren for å ha voldtatt ham mens han sov over, etter at 21-åringen hadde sittet barnevakt i huset.

– Denne saken er belastende og tung for min klient. Han har vært preget av hendelsen i ettertid, også helsemessig. Han føler lettelse over å ha anmeldt forholdet og skal gi sin forklaring i retten mandag, sier mannens bistandsadvokat Ina Gundersen til NTB.

– Min klient nekter straffskyld, sier tiltaltes forsvarer Tor Inge Borgersen og understreker at det aldri har vært noen form for fysisk kontakt mellom hans klient og fornærmede.

Gikk til voldtektsmottak
Det var 28. november 2009 at 21-åringen satt barnevakt mens politikeren og kona var på julebord. Barnevakten, som var en venn av familien, skulle overnatte.

Ifølge tiltalen ble han voldtatt av familiefaren mens alle i huset sov.

Stavanger Aftenblad har tidligere meldt at 21-åringen oppsøkte et voldtektsmottak og ble undersøkt allerede samme morgen. Han ventet imidlertid til mai 2012 før han anmeldte hendelsen. Hvorfor det tok så lang tid, vil han ikke ut med i forkant av saken:

– Det er ikke ønskelig å kommentere saken ytterligere, sier bistandsadvokat Gundersen.

Tiltalen gjelder straffelovens paragraf 192 første ledd, seksuell omgang med en person som var «bevisstløs eller ute av stand til å motsette seg handling». Strafferammen er ti års fengsel.

Sykmeldt
Sandnes-politikeren har vært sykmeldt fra han ble pågrepet i juni 2012. I oktober informerte han partiet om saken og trakk seg fra alle verv. Politiet har avhørt vitner og tatt beslag i PC og mobiltelefoner. Saken var ferdig etterforsket i mars i år, og statsadvokaten tok ut tiltale 22. april.

Fornærmede ønsket i utgangspunktet saken skulle gå for lukkede dører, men begjæringen ble avslått i Jæren tingrett. Det er satt av fire dager til saken. (©NTB)

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg