RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sandnes Ulf tredobler budsjettet

Sist oppdatert:
Sandnes Ulf går fra 5 til minimum 16 millioner kroner i budsjett etter opprykket til Adeccoligaen.

Det bekrefter nytilsatt daglig leder Rune Berthelsen overfor Stavanger Aftenblad.

Det er fire millioner mer enn Bertelsen anslo ville være budsjettet i 2008, etter sesongslutt i fjor.

- Nå vet vi litt mer om de potensielle inntektene og utgiftene. En av årsakene til økningen er at vi nå har fått oversikt over minimumsinntektene på TV-biten, sier Bertelsen til Aftenbladet.

Absolutt minimum

Og økningen på 11 millioner kroner anses som et absolutt minimum. Derfor har klubben en mulighet til å øke til 18 millioner - for å sikre seg mot uforutsette utgifter.

- Det er en del inntekter og utgifter vi ikke er helt sikre på per dags dato. For eksempel er det ennå usikkert hvordan vi gjør det med tak over deler av sittetribunen, som er et krav fra NFF, sier Berthelsen, som kom fra styreverv da han overtok som daglig leder 1. desember.

Vurderer investorer

Nå jobber klubben også med muligheten til å starte et AS - muligens etter modell av investeringsselskapet Hardball i Brann.

- Jeg har studert forretningsmodellen til Hardball, og det er noe vi ser på som veldig aktuelt. Flere personer med interesse for fotball har signalisert at de kan tenke seg å være med. Dersom vi får dette til, vil det gi oss muligheten til å gjøre enda mer med spillertroppen, sier Bertelsen til aftenbladet.no.

Han håper en slik satsing vil gi 3 til 4 millioner årlig inn mot spillertroppen i løpet av to til tre år. For 2008 ser han, ifølge Aftenbladet, potensial til 1,5 millioner kroner fra et slikt selskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere