(Helgelendingen)

Thomas Einarsen fra Sandnessjøen kjemper mot kreften for tredje gang. På St. Olavs i Trondheim gjennomgår han nå en cellegiftkur, før han skal få overført stamceller fra en donor. Fra sykesengen har Einarsen laget en digital dagbok på Facebook, der familie, venner og bekjente kan følge hans kamp for å vinne over kreften igjen.

– I januar 1999 fikk jeg konstatert testikkelkreft med spredning, og måtte gjennom en hel**** hestekur med alskens cellegifter og operasjoner. Jeg slåss som pokker, og vant. I juni 2017 ble jeg sendt til sykehuset i Vestfold etter en lang periode med mye vondt, lite matlyst og et enormt vekttap. Det ble konstatert leukemi, skriver han i dagboken: Round Three, fight. En slags dagbok.

Ny kamp

Etter å ha vunnet over leukemien som ble konstatert i 2017, trodde han at han var frisk. Men i starten av september i år, hadde Einarsen vært på kontroll på Rikshospitalet i Oslo. Beskjeden han fikk dagen etter, var tung å fordøye.

Kreften er dessverre tilbake Thomas. Beklager.

– Det var ikke helt det jeg hadde satt pengene mine på at han skulle si. Men sånn er det, og igjen må jeg og mine nærmeste, ut i en ny kamp mot disse fem bokstavene. Jeg tar kampen, og jeg går inn for å vinne nok en gang.

Bekymringen

Fordi Einarsen har vært syk, og under behandling så lenge, så har han ikke fått opparbeidet nye rettigheter for sykepenger eller AAP. Midt i kreftkampen dukket det dermed opp en annen stor bekymring. Økonomi.

Men bare fire dager ut i behandlingen, våknet han til en stor overraskelse. Søsteren Christel hadde startet en spleis, og bare noen dager senere har kjente og ukjente fra hele Helgeland, samlet inn nærmere 80.000 kroner.

– Jeg er utrolig glad for at jeg har samboeren min Camilla, og kompisen min Tor-Arne her nede i Trondheim. Og selvsagt også Christel, som startet denne galskapen av en spleis. Jeg er både ydmyk og takknemlig, og skjønner nok ikke helt hva det er som har skjedd. Folk skal vite hvor mye det kommer til å hjelpe oss, først og fremst i forhold til at Camilla kan komme mer til Trondheim enn først antatt. Jeg må også nevne mammaen min. Jeg synes hun er det sterkeste kvinnemenneske i manns minne, som har både en mann og en sønn med leukemi. Andre kan gi opp, men hun er der. Jeg bare elsker den dama, sier han.

Stamcellene

Dato for stamcelletransplantasjon blir satt når leukemien går i remisjon.

– Jeg krysser fingrer og tær for at det skjer nå etter denne kuren. Cellene blir hentet fra et nasjonalt register, og dersom de ikke finner match der, så hentes de inn internasjonalt.

Thomas sin kamp har ført til at flere vil registrere seg i det nasjonale donorregisteret.

– Jeg kan fortelle at jeg den siste tiden har fått meldinger, telefoner og sms på hvor man kan registrere seg som donor. Nestekjærligheten er så mye større enn man faktisk tror og skjønner.

Til alle som har bidratt i hans tredje kamp mot kreften, har Thomas følgende å si:

– Ta vare på hverandre! Dette er med på å vise den fantastiske nestekjærlighet som bor i Sandnessjøen. Vi snakkes alle sammen over en kopp kaffe på Kaffekværna så fort jeg går opp i 3-0, smiler han.

Link til spleisen – Thomas vs. Leukemi 3–0