*Nettavisen* Nyheter.

Sandra Borch ga etter for presset

TOK UTFORDRINGEN: Sandra Borch kaster seg på Facebook-badetrend. Foto: Privat

- Dette kommer jeg nok aldri til å gjøre igjen.

01.05.14 21:27

- Her i Lavangen er det tre grader i lufta og jeg aner ikke hvor kaldt det er i vannet, men det var i hvert fall skikkelig kaldt, sier Senterparti-politiker Sandra Borch til Nettavisen.

Hun er en av tusenvis av nordmenn som har trosset lave temperaturer, hoppet i havet og lagt ut video av det på Facebook. (Se video nederst i saken!)

Poenget med det hele er å utfordre venner, familie og kjente til å hoppe i havet etter at du har gjort det selv. Dersom de ikke tar utfordringen innen 24 timer, skylder de deg noe.

Sist ut i rekken var altså Sandra Borch.

Hun er for tiden på besøk hjemme i Lavangen i Troms og sier at hun de siste dagene har hun fått en haug med utfordringer om å hoppe i havet. Til slutt ga hun etter for presset og hoppet ut i det iskalde vannet fra bryggen i hjembyen.

- Konkurranseinstinktet som kicket inn

Hun kunne tross alt ikke være feigere enn nordlending og olje- og energiminister Tord Lien, som har gjort det samme stuntet.

- Det var vel konkurranseinstinktet som kicket inn. Hele Facebook er jo fullt av dette, og jeg tenkte at det var flaut å ikke stille opp når så mange utfordret meg, sier Sandra, som innrømmer at hun ikke er så hardbarka at det ga mersmak.

Klikk på bildet for å forstørre.

NY TREND: Nina Haugerud hoppet i havet, noe som nå sprer seg på Facebook. Foto: Privat/Nordlys

- Dette kommer jeg nok aldri til å gjøre igjen. Jeg trives best i varmere vann, sier hun.

Krevde tights

Nordlys skriver at fenomenet trolig stammer fra Canada, før den tok turen via Færøyene og så til Myre i Vesterålen.

Tidligere denne uken kom saken om 25-åringen Nina Haugerud (25) som hoppet i havet mandag og senere opprettet Facebookgruppen «Då øksnesfolket (å ræssn a Norge) håppa i have» som har fått uventet god respons.

På tre døgn er det til sammen lastet opp over 1000 videoer i gruppen - og det blir stadig flere.

- Noen sier at de skal ha en kasse øl. Andre ønsker seg for eksempel en sydentur, forklarer Haugerud.

Selv krevde hun en treningstights fra kjæresten og sine tre søsken dersom de ikke hoppet i havet.

HTML EMBED
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.