RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Sandra Borch var innstilt som nummer ni på listetoppen til Tromsø Sp til kommunevalget i 2015. Etter det nylig avholdte nominasjonsmøtet er hun plutselig nummer to på listen.
Sandra Borch var innstilt som nummer ni på listetoppen til Tromsø Sp til kommunevalget i 2015. Etter det nylig avholdte nominasjonsmøtet er hun plutselig nummer to på listen. Foto: Tarjei Berg (Nordlys)

Sandra kuppet listetoppen

Sist oppdatert:
Det er full strid i Tromsø Sp etter at Sandra Borch på snedig vis kuppet listetoppen.

Ved hjelp av stemmene til skoleungdom vervet til partiet få dager tidligere, kuppet Sandra Borch og hennes støttespillere nominasjonsmøtet i Tromsø Sp. Det skriver Nationen tirsdag.

- Jeg har rett og slett vært utsatt for et kupp. At de kunne være så sjofle hadde jeg ikke trodd, sier mangeårig Senterparti-topp i Tromsø, Ann-Sissel Enoksen til Nationen.

Fredag 19. desember var Tromsø Senterparti samlet til nominasjonsmøte for å vedta nominasjonsliste til kommunevalget i 2015. Partiet har i dag én representant i kommunestyret. På det endelige listeforslaget var Enoksen på topp, Sandra Borch på en niendeplass og nestleder i Tromsø Senterparti Marlene Berntsen Bråthen på plass nummer 11.

Men det var før Borch og Bråthen fremmet et forslag på nominasjonsmøtet om å forkaste den opprinnelige listen og hellerstemme over en ny liste, der de to hadde satt seg selv på de to øverste plassene, og Enoksen ikke var med i det hele tatt.

Med 35 mot 28 stemmer fikk Borch og Bråthen gjennom sitt forslag. Minst ti av stemmene kom fra nye medlemmer Borch og Bråthen hadde vervet på to videregående skoler kort tid i forveien.

Da flertallet på nominasjonsmøtet hadde stemt ned den opprinnelige nominasjonslisten, ble det foreslått å utsette møtet til over nyttår, for å på den måten sikre at nominasjonen ble gjennomført i tråd med partiets retningslinjer.

Dette forslaget ble også avvist av flertallet på møtet. Ifølge Enoksen forlot nærmest halve salen nominasjonsmøtet i protest og rundt 26 personer har uttalt at de vil melde seg ut av partiet som protest.

Selv om Borch er på andreplass bak Bråthen på nominasjonslisten er Enoksen sikker på at det er Borch som kommer til å sitte igjen med en eventuell plass kommunestyret siden Borch er den mest kjente av dem.

Borch har vært mye omtalt de siste ukene etter at hun gikk ut med et forsvar av pelsdyrbransjen og ikke minst du hun troppet opp på juebord i minkpels:

Les mer:Her er Sandra på julebord i minkpels

Les mer:- Politiet kommer til å motta svært mange anmeldelser mandag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere