RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sandviken-lege rapportert av politiet

(Scanpix)
Politiet har varslet Helsetilsynet om det de mener er brudd på taushetsplikten etter at en overlege ved Sandviken sykehus i et intervju kommenterte Hylkje-drapet.

I går sendte politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland politidistrikt et uvanlig krast brev til Helse Bergen, med kopi til Helsetilsynet. Bakgrunnen for brevet er et BA-intervju med overlege ved Sandviken sykehus, Kristin Jordheim Bovim.

I intervjuet kommer Bovim med flere uttalelser om forholdet mellom kvinnen som ble drept på Hylkje 20. juli, og mannen som var pasient på sykehuset og som er siktet for drapet. Blant annet har hun avslørt hvordan møtene mellom de to gikk for seg.

- At vi ser oss nødt til å sende kopi av saken til Helsetilsynet, understreker alvoret. Etter min vurdering går Bovim langt utover de rammer som er i forhold til taushetsplikt, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold til Bergens Tidende. Han legger til at det er svært sjelden at politiet går til et slikt skritt.

Politiet har hele tiden nektet å si noen om hvilken kontakt det var mellom den avdøde og den drapssiktede. Politiet reagerer også på at hensynet til de etterlatte ikke er ivaretatt i dette intervjuet.

Overlegen kommer også med kraftig kritikk av politiets etterforskning i saken i intervjuet med BA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere