RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sandy tok minst 18 liv i New York

Foto: Richard Drew (Ap)
Sist oppdatert:
Dødstallet etter uværet Sandys herjinger har steget til 18 i New York City. Totalkostnaden kan komme opp i 50 milliarder dollar.

Det var New Yorks borgermester Michael Bloomberg som tirsdag opplyste at det bekreftede antallet døde i USAs største by hadde nådd 18. Det skriver NTB onsdag.

- Tragisk nok så forventer vi at tallet vil stige ytterligere, sa Bloomberg.

Til nå er 42 mennesker bekreftet omkommet i USA i ulykker som knyttes til uværet. I Canada døde en kvinne da hun ble truffet av et flygende skilt i Toronto mens stormen raste der.

På øyene i Karibia omkom minst 67 mennesker før uværet nådde Nord-Amerika. Lutfattige Haiti ble hardest rammet, og her er 52 personer bekreftet døde som følge av oversvømmelser og jordskred.

New York-flyplassene John F. Kennedy og Newark åpner igjen onsdag, men kun for et begrenset antall flyginger. Det opplyser havnemyndighetene i New York og New Jersey. Lufthavna LaGuardia er fortsatt stengt på ubestemt tid.

De tre flyplassene, som ble stengt som følge av uværet Sandy, betjener vanligvis 300.000 passasjerer hver dag. I de berørte områdene øst i USA er til sammen nærmere 19.000 flyginger blitt innstilt siden søndag.

Innbyggere på nedre Manhattan må belage seg på strømbrudd i opptil fire dager, opplyser kraftselskapet Consolidated Edison.

Selskapet har begynt reparasjonene av New Yorks strømnett etter at uværet Sandy rammet New York mandag. Store områder av Manhattan ble liggende mørklagt mandag kveld etter en eksplosjon på en av selskapets kraftstasjoner på 14th Street.

Før dette hadde selskapet planlagt for kontrollerte strømbrudd i forbindelse med uværet. (NTB-AFP-Reuters).

Ifølge CNN varier anslagene for kostnadene mellom 25 og 50 milliarder dollar (mellom 120 og 280 milliarder kroner).

BBC melder at børsen i New York åpner til vanlig tid onsdag, mye takket være reserveaggregater som vil produsere strøm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere