*Nettavisen* Nyheter.

Sanktbernhardshund i nød hentet ned av britisk fjellredningsgruppe

REDDET: Frivillige medlemmer av Wasdale Mountain Rescue Team reddet fredag den 55 kilo tunge Santbernhardshunden Daisy ned fra Scafell Pike, Englands høyeste fjell.

REDDET: Frivillige medlemmer av Wasdale Mountain Rescue Team reddet fredag den 55 kilo tunge Santbernhardshunden Daisy ned fra Scafell Pike, Englands høyeste fjell. Foto: (Wasdale Mountain Rescue via AP)

Da Sanktbernhardshunden Daisy kollapset på vei ned Scafell Pike nord i England, måtte en fjellredningsgruppe trå til for å redde redningshunden.

26.07.20 20:43

Dermed var rollene snudd – rasen er velkjent som redningshund, ikke minst gjennom historiene om hunden Barry som levde i Sveits på begynnelsen av 1800-tallet.

Et medlem av Wasdale Mountain Rescue Team forteller til BBC at fire år gamle Daisy hadde smerter i beina og nektet å røre seg.

Les også: Oppsiktsvekkende funn: – Ett år gammel valp er 30 år i menneske-år

Totalt 16 medlemmer av redningsgruppa deltok i operasjonen på fjellet i Cumbria i Nord-England fredag. Det tok fem timer å få hunden ned, og den måtte blant annet bæres på båre over en foss.

Les også: Veterinærforeningen advarer: Disse hunderasene bør du styre unna (+)

– Gruppa redder hunder en håndfull ganger i året, men dette er første gang vi har reddet en Sanktbernhardshund, sier redningsgruppas talsmann.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.