RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sankthans-været svikter

Nina Elisabeth Larsgård ved Meterologisk institutt sier at det er ingenting som tyder på at det blir et optimalt vær for båltenning på sankthansaften tirsdag.
Nina Elisabeth Larsgård ved Meterologisk institutt sier at det er ingenting som tyder på at det blir et optimalt vær for båltenning på sankthansaften tirsdag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sankthansaften tirsdag blir preget av bygevær og kjølige temperaturer.

Det forteller vakthavende meteorolog Nina Elisabeth Larsgård ved Metereologisk institutt til Nettavisen mandag.

- Starten på sankthansaften begynner forholdvis greit med oppholdsvær, men utover ettermiddagen kommer det en del byger over hele Østlandet, sier Larsgård. Hun fortsetter:

- Det blir relativt rolig vindmessig med skiftende bris, men vi ser en økning til nordvest stiv kuling på kysten fra Lindesnes og vestover.

Dårlig bålvær

Onsdag, som er høytidsdagen til minne om døperen Johannes' fødsel, ser Larsgård mye av det samme været.

- I Agder blir det stort sett oppholdsvær, men utenom det blir det også denne dagen preget av regnbyer rundt om kring i landet. Det kan være at det letter utover kvelden, men det er likevel ingenting som tyder på at det blir et optimalt vær for båltenning i kjent sankthans-stil, sier hun.

Ustabilt ut uken

Sommerferien nærmer seg med stormskritt for en del av oss, og flesteparten håper at finværet snart melder sin ankomst. Vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan informerer om at det ustabile været ikke vil forsvinne helt enda.

- Et lavtrykk har lagt seg over Nord-Norge, og dette gir nedbør, vind og lavere temperaturer torsdag. Dette fortsetter også inn i helgen, men søndag vil det være færre hissige byger og ikke så mye vind fra nordvest, sier han.

Granan forteller at temperaturen i mai og så langt i juni ligger under gjennomsnittet, og at avstanden til 20-tallet på gradstokken hittil i år har vært større enn tidligere. 

- Det har ikke vært et stabilt, varmt og tørt sommervær som folk har håpet på, men sommeren er ikke over ennå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere