Sanna Marin (36) ble statsminister i 2019, og var ved tiltredelsen verdens yngste statsminister. Ut ifra noen festvideoer som nå har blitt spredt på sosiale medier, virker det som at Marin fortsatt ønsker å leve et vanlig og «ungdommelig» liv ved siden av politikken. Festvideoene begynte å sirkulere i sosiale medier på onsdag, og i dag måtte hun stå skolerett overfor finsk presse.

– De her videoene ble filmet i privat sammenheng, og jeg er skuffet over at de har spredt seg til offentligheten, sa Marin til et stort presseoppmøte i byen Kuopio, skriver Aftonbladet, som har gjengitt den finske allmennkringkasteren Yle.

På videoene ser man Marin i et lystig lag sammen flere finske kjendiser, som blant annet artisten Alma og stylisten Vesa Silver, men så langt vet man ikke hvem som har lekket videoene.

Se en av videoene hvor Marin virkelig slår seg løs i lag med de andre festdeltagerne:

Villig til å narkoteste seg

I en av videoene som er delt kan det høres ut som at noen nevner ordet «pulvergjeng», noe som i visse kretser assosieres med bruk av kokain. Statsministeren sa imidlertid at hun ikke aner hvorfor noen har brukt det ordet, og hun påpekte også at det er vanskelig å høre om det var virkelig dette som ble sagt i videoen.

– Jeg har danset, sunget, festet og gjort helt lovlige saker, svarte Marin på spørsmålet fra finsk presse.

Etter festen som har sirkulert i sosiale medier, skal Marin og hennes kjendisvenner ha dratt på to ulike barer i Helsinki. Hun presiserte også til pressen at det kun var «synging, dansing og alkohol på byen», og ikke noe annet enn det.

Les også: Finlands statsminister sier Nato ikke vil ha baser eller atomvåpen i landet

Flere opposisjonspolitikere tar imidlertid ikke forklaringen til Marin for god fisk. Den finske avisen Helsingin Sanomat skriver at flere krever at Marin tar en narkotikatest for å bevise sin uskyld. Ifølge avisen har Marin akseptert kravet om å ta en test, fordi hun mener at hun ikke har noe å skjule. Helsingin Sanomat opplyser at videoene ble filmet for et par uker siden.

Vil ikke ha russere på besøk

I det siste har Marin vært mest i fokus på grunn av hennes klare meninger om at hun ikke ønsker russiske turister på besøk i Finland, men heller ikke at de skal få lov til å feriere i andre land i Europa.

– Jeg synes ikke det er riktig at de skal kunne reise og nyte turisttilværelsen, mens Russland dreper ukrainere. Jeg forstår at folk er frustrert over at russere kan reise som om ingenting har skjedd, sa den finske statsministeren nylig.

Les også: Stor uenighet rundt visum-nekt for russerne: - Russere startet ikke krigen, men samtidig må vi innse at de støtter den

Hun påpekte at selv om det russiske folket ikke har startet krigen, er det mange som støtter Putin. Finland har derfor lagt fram en plan om å begrense utstedelsen av turistvisum til russere, noe som skal diskuteres på et uformelt møte for EUs utenriksministre 31. august.